Φιλιππίνες: Συνετρίβη ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού – Νεκροί οι δύο πιλότοι

131

P1010098Το αεροσκάφος Robinson R22 βρισκόταν σε εκπαιδευτική πτήση

Δύο πιλότοι του Πολεμικού Ναυτικού των Φιλιππίνων έχασαν τη ζωή τους την Πέμπτη μετά από συντριβή ελικοπτέρου κοντά σε δημόσια αγορά νότια της πρωτεύουσας Μανίλα.

Το αεροσκάφος Robinson R22 βρισκόταν σε εκπαιδευτική πτήση όταν κατέπεσε στην πόλη Καβίτε γύρω στις 6:00 π.μ. (2200 GMT), ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Ναυτικό των Φιλιππίνων. Δύο αξιωματικοί πιλότοι που επέβαιναν στο αεροσκάφος μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, αλλά πέθαναν από τα τραύματά τους, ανέφερε. Το Ναυτικό των Φιλιππίνων δεσμεύτηκε ότι θα διεξαχθεί “ενδελεχής έρευνα” για τα αίτια της συντριβής.

Το ελικόπτερο που συνετρίβη ήταν το μοναδικό Robinson R22 στο στόλο του Πολεμικού Ναυτικού. Ήταν το τελευταίο θανατηφόρο εκπαιδευτικό ατύχημα για τον στρατό των Φιλιππίνων.

Δύο πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας των Φιλιππίνων σκοτώθηκαν τον Ιανουάριο του 2023, όταν το αεροπλάνο Marchetti SF260 συνετρίβη σε έναν ορυζώνα.

Τον Ιούνιο του 2021, ο στρατός καθήλωσε προσωρινά ολόκληρο τον στόλο των Black Hawk μετά τη συντριβή ενός ελικοπτέρου S-70i κατά τη διάρκεια νυχτερινής εκπαίδευσης, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι έξι επιβαίνοντες.