Φιλιππίδης: «Ο δικηγόρος τους έχει εταιρεία με τον αδερφό της Παπαχαραλάμπους»

234

5775444

«Είναι οργανωμένο και το χρήμα είναι το κίνητρό τους» – Με μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση απαντά ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Αλέξανδρος Μίντζιας

Ο Πέτρος Φιλιππίδης μετά την απόφαση του δικαστηρίου να του επιτρέψει να απολογηθεί συμπληρωματικά ανέβηκε στο βήμα και υποστήριξε ότι ο συνήγορος πολιτικής αγωγής, δικηγόρος Αλέξανδρος Μίντζιας έχει συστήσει ομόρρυθμη εταιρεία με τον αδελφό της Άννας – Μαρίας Παπαχαράλαμπους. Η έδρα της εταιρείας είναι το δικηγορικό γραφείο του συγκεκριμένου δικηγόρου και έργο της είναι, όπως είπε, η προώθηση συγκεκριμένων καλλιτεχνών.

«Ο κ. Μίντζιας είναι σκηνοθέτης ταινίας στην οποία συμμετέχει η κυρία Παπαχαράλμπους», ανέφερε ο κατηγορούμενος ηθοποιός, ο οποίος κατά στην απολογία του είχε υποστηρίξει, μεταξύ άλλων, πως βρέθηκε στη θέση του κατηγορουμένου επειδή συνάδελφοί του θέλησαν να τον βγάλουν από το χώρο του θεάτρου. «Είναι οργανωμένο και υποκινούμενο και το χρήμα είναι το κίνητρό τους», υποστήριξε ο Πέτρος Φιλιππιδης για να αναφέρει ακόμη τα εξής: «Ήρθαν στα χέρια μου τα έγγραφα αυτά από τα αποδεικνύεται ότι ο δικηγόρος Αλεξανδρος Μιντζιας συνήγορος της πρώτης και της τρίτης καταγγέλλουσας έχει συστήσει εταιρία μαζί με τον αδελφό της Αννας Μαρίας Παπαχαραλάμπους, Ηλία Παπαχαραλάμπους. Πρόκειται για εταιρία διαχείρισης καλλιτεχνών. Εκπροσωπεί την τις κύριες Δροσακη, Παπαχαραλάμπους, Αναστασοπούλου, αλλά και την κορη της Εβελίνας Παππουλια, Αφροδίτη Λιάντου η οποία έκλεισε μόλις χθες χορηγικό πακέτο».

Από την πλευρά της η συνήγορος του ηθοποιού Κική Πακιρτζίδου ανέφερε έργο της συγκεκριμένης εταιρείας είναι και η προώθηση καλλιτεχνών και η καλλιέργεια των δημοσιών σχέσεων τους. «Αυτή η εταιρεία αντιπροσωπεύει τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς», είπε η συνήγορος και αναφέρθηκε στην κατάθεση της Εβελίνας Παπούλια υποστηρίζοντας πως η εν λόγω ηθοποιός ποτέ δεν ενημέρωσε το δικαστήριο ότι συνεργάζεται με τη συγκεκριμένη εταιρεία.

Αλ. Μίντζιας: Απαιτώ να απαντήσει. Ποιος το οργάνωσε; Αν έχει το θάρρος να το πει.

Πρόεδρος: Θεωρείτε κ. κατηγορούμενε ότι πίσω από τη δίωξή σας βρίσκεται ο κ. Μίντζιας;

Π. Φιλιππίδης: Δεν έχω να προσθέσω κάτι.

Πρόεδρος: Η απολογία σας ολοκληρώθηκε.

Λαμβάνοντας τον λόγο ο κ. Μίντζιας, στον οποίο αναφέρθηκε ο κατηγορούμενος ηθοποιός είπε: «Κάθομαι και ακούω τους τελευταίους μήνες διάφορα. Ο κ. κατηγορούμενος δεν έχει ούτε το θάρρος να πει το όνομά μου, το λέει η συνήγορος του. Δεν θα επιτρέψω να παίξει κανένας μέσα στις δικαστικές αίθουσες φτηνά κόλπα. Μιλώ και για τους υπερασπιστές του. Δεν μπορεί ο κατηγορούμενος να λέει ότι θέλει. Έρχεται ένας δειλός κατηγορούμενος που ούτε το όνομά μου δεν μπορεί να προσφέρει. Καταθέτω μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση στο δικαστήριο».

Άρχισε η αγόρευση της εισαγγελέως της έδρας

Ξεκίνησε τελικά πριν από λίγο μετά την ένταση που δημιουργήθηκε στο δικαστήριο η αγόρευση της εισαγγελέας της έδρας στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη.

Η εισαγγελέας κ. Στέλλα Στογια έλαβε τον λόγο αφού το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα του συνηγόρου πολιτικής αγωγής Αλ. Μίντζια να διακοπεί η δίκη ώστε να υποβάλλει μήνυση κατά του κατηγορούμενου. Μάλιστα, πριν την έναρξη της εισαγγελικής αγόρευσης η πρόεδρος του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου εκνευρισμένη από την ένταση που σημειώθηκε νωρίτερα στο δικαστήριο, είπε απευθυνόμενη προς τις δυο αντίδικες πλευρές:

«Θεωρώ ότι πρέπει να βοηθήσετε όλοι οι παράγοντες. Εδώ έχω δει πρωτόγνωρα πράγματα, που δεν τα έχω ξαναδεί στα 16 χρόνια που υπηρετώ σε αυτόν τον χώρο. Θέλετε να εκτονώσετε το θυμικό σας; Δεν θα το κάνετε παρουσία μου. Δεν θα ανεχτώ ξανά χειροκροτήματα, εδώ δεν είναι θέατρο».