Επίδοξος αγοραστής αυτοκινήτου έπεσε θύμα διπλής απάτης

156

XAKER

Πώς τον εξάπησε δύο φορές και έκαναν φτερό από τον λογαριασμό του 4.000 ευρώ

Ακριβά στοίχισε σε έναν 39χρονο Έλληνα από την Καστοριά η προσπάθειά του να αγοράσει ένα αυτοκίνητο από ηλεκτρονική αγγελία που εντόπισε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης στα τέλη Μαρτίου, καθώς ο φερόμενος ως πωλητής τον εξαπάτησε εις… διπλούν και του «έφαγε» περισσότερα από 4.000 ευρώ!

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του με τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου, ο 39χρονος κατέθεσε συνολικά 1.440 ευρώ σε δύο τραπεζικούς λογαριασμούς για την αγορά του. Όμως, στη συνέχεια ο «πωλητής» του έστειλε ένα link που τον οδήγησε σε διαδικτυακό περιβάλλον όμοιο με της τράπεζας και, όταν πληκτρολόγησε τους κωδικούς του, παραχώρησε πρόσβαση στον λογαριασμό e-banking του. Έτσι, ο απατεώνας μετέφερε από το λογαριασμό του 39χρονουτο ποσό των 2.840 ευρώ σε έναν από τους δύο λογαριασμούς που του είχε δώσει.

Μετά την αξιοποίηση στοιχείων που προέκυψαν από την έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, η υπόθεση εξιχνιάστηκε και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τριών Ελλήνων, δύο γυναικών ηλικίας 27 και 43 χρόνων και ενός 27χρονου, οι οποίοι αποκόμισαν από τον λογαριασμό του 39χρονου συνολικό ποσό ύψους 4.280 ευρώ. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για απάτη με υπολογιστή και παράνομη πρόσβαση σε σύστημα πληροφοριών, υποβλήθηκε στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.