Έλληνας ο πρώτος Chef της Ευρώπης!!

της Ελπίδας Παπαδανιήλ

969

Ο Mr. Chef Europe για το 2022, είναι Έλληνας !!

Ο Βασίλης Μπέκας, ο Αρχιμάγειρας της Προεδρίας της Δημοκρατίας κέρδισε μια μεγάλη διάκριση για τη χώρα μας ως Mr. Chef Europe για το 2022.

Την Κυριακή το βράδυ (16/10/22), στη Ντιζόν της Γαλλίας, η καρδιά της υψηλής γαστρονομίας χτύπησε Ελληνικά!!

Οι δημιουργίες του κέρδισαν τους ειδικούς στο 19ο συνέδριο γαστρονομίας CEUCO και τον ανέδειξαν νικητή, ανάμεσα σε πολλούς διαγωνιζόμενους από ολόκληρη την Ευρώπη.

Αποκλειστικά στο lay-out.gr και στην Ελπίδα Παπαδανιήλ ο κύριος Μπέκας σχολίασε αυτή τη μεγάλη διάκριση για τη χώρα μας:

“Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για μένα, την οικογένειά μου, τους φίλους και συνεργάτες μου, να πάρω αυτό το βραβείο και τον τίτλο του chef europe 2022. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την διοργανωτική επιτροπή ceuco και τον πρόεδρο Carlos Martin Cosme και φυσικά τον πρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ακρόπολης τον κο Κωνσταντίνο Μουζάκη. Σκοπός μας είναι η γαστρονομία στην Ελλάδα να έχει τη θέση που της αξίζει ανάμεσα σε όλες της χώρες του κόσμου. ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌΣ ΚΑΙ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ = ΕΛΛΑΔΑ”

Σήμερα η Διπλωματία της Γαστρονομίας είναι το σημείο αναφοράς στον Γαστρονομικό και Οινικό Τουρισμό της χώρας μας και η Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις με τον πρόεδρός της τον Αρχιμάγειρα, Κωνσταντίνο Μουζάκη το έχει θέσει από πολύ νωρίς.

Η Διπλωματία της Γαστρονομίας χρησιμοποιείται από πολλές χώρες της Ευρώπης που διαθέτουν μια σύνθετη και πολύπλευρη πληθώρα εναλλακτικών μορφών τουρισμού όπως είναι ο γαστρονομικός τουρισμός. Όπως έχει διαπιστωθεί τα τελευταία χρόνια, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες στον τομέα του τουρισμού που δεν προσδιορίζονται µόνο από την απλή βιολογική ανάγκη «που θα γευματίσουμε», αλλάκαι από την επιθυμία να δοκιμάσουμε ενδιαφέροντα προϊόντα στο κατάλληλο περιβάλλον.

Έτσι, σήμερα, οι ταξιδιώτες αναζητούν στους προορισμούς την ποιότητα, την βαθύτερη γνώση του πολιτισμού και τον τρόπο ζωής των κατοίκων του τόπου που επισκέπτονται. Και παράλληλα ενδιαφέρονται για τον πολιτισμό, την ποικίλα προϊόντων, εξειδικευμένων τεχνικών παρασκευής, νέων τεχνολογιών, των οποίων η λίστα είναι ανεξάντλητη.

Ο Βασίλης Μπέκας είναι ο Αρχιμάγειρας της Προεδρίας της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, είναι Executive Chef και μέλος του Acropolis Chef’s Club of Attica – Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις

Έχει στις πλάτες του μεγάλη γαστρονομική εμπειρία όχι μόνο από το Προεδρικό Μέγαρο το οποίο υπηρετεί πιστά από 24 ετών ακολουθώντας τον καταξιωμένο chef και τέως Αρχιμάγειρα της Προεδρίας της Δημοκρατίας επί 40 συναπτά έτη, τον κύριο Σκούρα Αθανάσιο, αλλά και από τις εμπειρίες που απέκτησε σε μεγάλες ελληνικές αλλά και διεθνείς κουζίνες.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού ΕΟΤ, την Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας.