Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Από κοινού επιμέλεια της μικρής Λυδίας με τους γονείς της Καρολάιν ζητεί η οικογένεια του πιλότου

385

mana-gynaikoktonos-anagnostopoylos-arthro

Την επιμέλεια της μικρής Λυδίας από Οκτώβρη με Απρίλη ζητά η πλευρά του πιλότου σε αίτηση που κατέθεσε στην εισαγγελία – Τις επόμενες ημέρες η απόφαση για το μέλλον του παιδιού

Αίτηση με την οποία ζητούν την από κοινού επιμέλεια της μόλις 11 μηνών Λυδίας με τους γονείς της Καρολάιν Κράουτς, κατέθεσε στην εισαγγελία ο δικηγόρος της οικογένειας του προφυλακισμένου πιλότου και καθ’ ομολογία δολοφόνου της 20χρονης Χαρ. Αναγνωστόπουλου.

Ειδικότερα, με την αίτηση την οποία κατέθεσε στην εισαγγελία ο δικηγόρος Γιάννης Κώτσος, η οικογένεια του Χαρ. Αναγνωστόπουλου, ζητεί να κατανεμηθεί ο χρόνος ως προς την άσκηση της επιμέλειας του παιδιού. Συγκεκριμένα, ζητείται η μικρή να μπορεί να διαμένει από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο κάθε έτους με τους γονείς του πατέρα της και το υπόλοιπο χρονικό διάστημα με την οικογένεια της μητέρας της στην Αλόννησο. Να σημειωθεί ότι νωρίτερα σήμερα, ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος Αθ. Χαρμάνης είχε καταθέσει στην εισαγγελία αίτημα με το οποίο ζητεί να ανατεθεί αποκλειστικά η επιμέλεια της μικρής Λυδίας στους γονείς του θύματος, οι οποίοι διαμένουν στην Αλόννησο.

Στην αίτηση που κατατέθηκε για λογαριασμό της οικογένειας του προφυλακισμένου πιλότου, μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής: «Υπό το βάρος των τραγικών γεγονότων φρονούμε ότι προέχει η ισόρροπη επαφή και ανάπτυξη της εγγονής μας Λυδίας και με τις δύο οικογένειες, τόσον εκ της πατρικής, όσον και εκ της μητρικής γραμμής και μάλιστα με χρονική κατανομή που είναι ευεργετική και απαραίτητη για την προστασία της ισόρροπης και ομαλής ανάπτυξης».

Η πλευρά της οικογένειας του κατηγορούμενου, αναφέρει ακόμη πως κατά αυτό τον τρόπο εξασφαλίζεται η ομαλή ανάπτυξη του παιδιού. Χαρακτηριστικά στην αίτηση αναφέρεται πως: «Εξασφαλίζεται με την εναλλασσόμενη κατοικία, ως εκ της οποίας διατηρείται και οικοδομείται στενή συναισθηματική σχέση αμφοτέρων των οικογενειών με την ανήλικη εγγονή μας, με στοργή, φροντίδα και υπομονή, για την εκτέλεση του έργου όλων μας έναντι της εγγονής μας, για τη σωστή ανατροφή και διαπαιδαγώγησή της και την κάλυψη των υλικών και συναισθηματικών της αναγκών». Ακόμη, η οικογένεια του 33χρονου κατηγορούμενου αναφέρει: «Είναι βέβαιον ότι- πληρούμε άπαντες, ως κοινωνικοί και υπεύθυνοι άνθρωποι, με ευπρεπή συμπεριφορά και συγκροτημένο χαρακτήρα, με σοβαρή προσωπικότητα και παιδαγωγική καταλληλότητα».

Επίσης, στην αίτηση επισημαίνεται πως: «Το συμφέρον της ανήλικης εγγονής μας Λυδίας, το οποίο αποσκοπεί στην ανάπτυξή της σε μια υπεύθυνη, ανεξάρτητη και ψυχικά υγιή προσωπικότητα, επιβάλει την ανάθεση της άσκησης της επιμέλειας από κοινού. Η χρονική, ήτοι η εναλλασσόμενη άσκηση της επιμέλειας της μικρής Λυδίας εξασφαλίζει την ισότιμη συμμετοχή και των δύο πλευρών στην ανατροφή της, ενισχύει τους δεσμούς της με τους πάππο και μάμμη αμφοτέρων των γραμμών και αυταπόδεικτα περιορίζει τις δυσμενείς επιπτώσεις από την τραγική απώλεια της μητέρας της… Είναι βέβαιο ότι θα συνεχισθεί το ήδη υφιστάμενο και απολύτως απαραίτητο κλίμα γαλήνης και ηρεμίας μεταξύ των δύο οικογενειών, που είναι αναγκαίο για την ομαλή ανάπτυξη και απρόσκοπτη εξέλιξη της προσωπικότητας της Λυδίας. Σε κάθε άλλη περίπτωση, εν όψει του γνωστού τραγικού γεγονότος, τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η ψυχική ισορροπία και ομαλή ανάπτυξη της ως άνω ανήλικης εγγονής μας. Διότι η άσκηση της επιμέλειας, η ανατροφή και η επικοινωνία δεν είναι και δεν μπορεί να είναι μέσον τιμωρίας και μάλιστα ημών των αναιτίων, που έχουμε ως μόνον μέλημά μας τη Λυδία και τη σωστή και ισορροπημένη ανατροφή και εν γένει ανάπτυξή της».

Τέλος, στην αίτηση αναφέρεται πως οι δυο οικογένειες με γνώμονα το συμφέρον του παιδιού έχουν «καθημερινή επικοινωνία, επαφή και άριστη σχέση και συνεργασία με τους γονείς της αειμνήστου Καρολάιν».

Για το ζήτημα της επιμέλειας της μικρής αποφασίζει τις επόμενες ημέρες η εισαγγελία ανηλίκων.

Πηγή: Πρώτο Θέμα