Εγκαίνια για τη GRECAN NATURAL MEDICINE: Η πρώτη μονάδα παραγωγής φαρμακευτικής κάνναβης ελληνικών συμφερόντων

665

Γαλανός για έξω

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022, τα εγκαίνια της εταιρίας GRECAN NATURAL MEDICINE, της πρώτης μονάδας παραγωγής φαρμακευτικής κάνναβης Ελληνικών Συμφερόντων στην Ελλάδα.

Τα εγκαίνια τελέστηκαν από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κιλκισίου Αρχιμανδρίτη Βαρθολομαίου Αντωνίου.

Στον χώρο παρευρέθηκαν επίσημοι καλεσμένοι όπως:

Γαλανός 9

Παρουσίαση των μηχανημάτων από τον υπεύθυνο, QC, κ. Κοσμά Στοϊτση

Γαλανός 12
Τμήμα παραγωγής – Trimming

Γαλανός 11
Τμήμα παραγωγής – σύστημα εκχύλισης

Γαλανός 10
ΔΩΜΑΤΙΟ baby _ πολλαπλασιαστικό υλικό

Γαλανός 6
Ο κ. Γαλανός με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Φαρμακευτικής Κάνναβης, κ. Χατήρα και τον πρόεδρο της HELLAMCO AE

Γαλανός 3
O κ. Γαλανός Γεώργιος με τον πρόεδρο του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, Κ. Χαρατουνιάν, τον κ. Παναγιώτη Σκαρμούτσο της εταιρίας Ιaagro και τον κ. Κοντογιάννη Μιχαήλ Διευθύνοντα Σύμβουλο της Hellamco

Γαλανός 5
Η κ. Βόντα Μάρθα εκπρόσωπος της εταιρίας, ο κ. Χαρουτουνιάν Σέρκος πρόεδρος ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, η κ. Μαλούπα Ελένη και η κ. Τσαλίκη Ελένη του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ, ο κ. Παναγιώτης Σκαρμούτσος της εταιρίας iaagro και ο κ. Φλώρος Γιώργος Γεωπόνος

Γαλανός 1
Από τα εγκαίνια της νέας εταιρίας…

Γαλανός 4
O κ. Γαλανός με τον πρόεδρο του ΕΛΓΟ -ΔΗΜΗΤΡΑ Κ. Χαρατουνιάν, τον κ. Σαμαρά Δημήτρη πρόεδρο του Ομίλου Σαμαράς και Συνεργάτες και την κα Τσαλίκη Ελένη του ΕΛΓΟ – Δήμητρα

Γαλανός 2

Ο Καθηγητής Κος Σέρκος Χαρουτουνιάν: Πρόεδρος του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ , Καθηγητής Χημείας στο Εργαστήριο Φυσιολογίας Θρέψεων & Διατροφής και πρώην Αντιπρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η Δρ. Ελένη Μαλούπα: Γεωπόνος εξειδικευμένη στη Βιολογία και Φυσιολογία Φυτών, τακτική ερευνήτρια του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ και Διευθύντρια του Ινστιτούτο Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων.

Η Δρ. Ελένη Τσαλίκη: Γεωπόνος και ερευνήτρια του Ινστιτούτο Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων.

Ο κος Δημήτρης Σαμαράς, πρόεδρος του Ομίλου «Σαμαράς & Συνεργάτες» Η Πρότυπη Εταιρία I.A. Agro με εκπρόσωπο τον κύριο, Μάριο Καραγιοβανίδη, Ηλεκτρολόγο Μηχανικό με τους συνεργάτες του.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Φαρμακευτικής Κάνναβης κύριος, Εμμανουήλ Χατήρας.

Επίσης, τίμησαν με την παρουσία τους, τα εγκαίνια, ο τέως Διευθυντής ΔΕΔΗΕ Κιλκίς κύριος Ξανθός, επενδυτές από την Αμερική, εκπρόσωπος γερμανικής εταιρίας, που εξειδικεύεται σε GMP, καθώς και διάφοροι επιχειρηματίες της πόλης και φίλοι.

 

Ο γνωστός επιχειρηματίας Γιώργος Γαλανός μαζί με τη σύντροφό του και πρώην παίκτρια του «My Style Rocks» Θεοδώρα Ρούμπογλου αποφάσισαν να πρωτοπορήσουν στο θέμα των επενδύσεων, λειτουργώντας το πρώτο εργοστάσιο φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα, με έδρα την πόλη του Κιλκίς. 

Θεοδώρα Ρούμπογλου: Η απόδραση που λίγο έλειψε να μετατραπεί σε εφιάλτη! Τι  συνέβη με το αυτοκίνητο του συντρόφου της;

Η νεοσύστατη εταιρία Grecan είναι η πρώτη στην Ελλάδα με το συγκεκριμένο αντικείμενο, τηρώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες και προδιαγραφές. Η εντυπωσιακή καλλονή Θεοδώρα Ρούμπογλου είναι απόφοιτη δημοσιογραφίας και έγινε γνωστή πανελλαδικά μέσα από τη συμμετοχή της στο «My Style Rocks».

Θα πάθεις πλάκα με τη Θεσσαλονικιά δημοσιογράφο - Δεν... - Sportdog.gr -  Αθλητικά Νέα | Ειδήσεις | Sport

Μας  αναφέρει πώς αποφάσισε να αφήσει τον χώρο των media και της τηλεόρασης για να ασχοληθεί με τη φαρμακευτική κάνναβη μαζί με τον σύντροφό της: «Αποφάσισα να ασχοληθώ με αυτόν τον χώρο διότι το μέλλον είναι εκεί, παρόλο που αγαπώ τη δημοσιογραφία και θα ήθελα στο μέλλον να ξανασχοληθώ. Η φαρμακευτική κάνναβη αποτελεί μια καινούργια δουλειά πολύ ενδιαφέρουσα και μια μεγάλη πρόκληση για το μέλλον στο θέμα της υγείας». 

Από την πλευρά του, ο γνωστός επιχειρηματίας και πρώην πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας του Άρη Γιώργος Γαλανός αποκαλύπτει  πώς αποφάσισαν, μαζί με τη σύντροφό του, να επενδύσουν στη φαρμακευτική κάνναβη.

«Παρόλο που οι καιροί είναι δύσκολοι για επενδύσεις, εμείς πήραμε την απόφαση να επενδύσουμε στη συγκεκριμένη βιομηχανία και μάλιστα χωρίς καμία διευκόλυνση επιδότησης από το κράτος αλλά με ίδια κεφαλαία, διότι θέλαμε να είμαστε οι πρώτοι στον χώρο, όπως και το καταφέραμε. Σήμερα, ενώ υπάρχουν 120 άδειες, καμία εταιρία δεν είχε βάλει ούτε τούβλο τη στιγμή που η Grecan σε 30 μέρες ολοκλήρωσε το εργοστάσιο. Η εταιρία μας είναι η πρώτη που λειτουργεί στον χώρο. Το επιχειρηματικό πεδίο της φαρμακευτικής κάνναβης είναι καινούργιο στη χώρα μας και υπάρχει δυνατότητα να γίνουν μεγάλες επενδύσεις, μόνο από μεγάλες εταιρίες, γιατί οι οικονομικές απαιτήσεις ενός μέτριου εργοστασίου κυμαίνονται στα 10.000.000 ευρώ» αναφέρει ο Γιώργος Γαλανός.

Ο επιχειρηματίας αναφέρει ότι τα έσοδα από τη φαρμακευτική κάνναβη μπορούν να είναι πολύ μεγάλα λόγω των καιρικών συνθηκών που είναι ευνοϊκές στην Ελλάδα: «Όπως γνωρίζετε, η χώρα μας έχει μεγάλη ιστορία στον συγκεκριμένο ανθό λόγω του ήλιου, αν όλα πάνε καλά τα έσοδα θα είναι πολλά λόγω του συγκεκριμένου αντικειμένου».

Σε ό,τι αφορά τα σενάρια που υπάρχουν ώστε η κάνναβη να γίνει νόμιμη και για ψυχαγωγικούς λόγους εκτός από τη φαρμακευτική της χρήση, ο επιχειρηματίας τονίζει: «Πιστεύω ότι δύσκολα θα γίνει νόμιμη η χρήση της κάνναβης στη χώρα μας για ψυχαγωγικούς λόγους, λόγω της εκκλησίας και επειδή είμαστε βαθιά θρησκευόμενο κράτος. Στην περίπτωση που γίνει η κάνναβη ψυχαγωγική, τα οικονομικά οφέλη θα είναι τεράστια. Το εργοστάσιό μας είναι έτοιμο για τα πάντα» τονίζει χαρακτηριστικά.