Δημήτρης Καρκανοραχάκης: «Εύχομαι να υπάρξει μία ήμερα που δεν θα υπάρχει παιδί νηστικό»

3535

Πείτε μας λίγα λόγια για εσάς

Δ.Κ. Είμαι ο Δημήτρης Καρκανοραχάκης. Γεννήθηκα τον Δεκέμβριου του 1984. Μεγάλωσα και ζω στο Κερατσίνι. Η καταγωγή μου είναι από τη Κρήτη και συγκεκριμένα τα Χανιά. Είμαι πατέρας δύο αγοριών. Από τα 15 μου χρόνια ασχολούμαι με την εστίαση ενώ από τα 20 μου χρόνια διατηρώ την ταβέρνα « Ο Κρητικός» στην Αμφιάλη. 

Ασχολείστε κυρίως με την εστίαση. Ποιος ήταν ο λόγος που σας έκανε να θέλετε να ασχοληθείτε με τη Πολιτική;

Δ.Κ. Ο λόγος που αποφάσισα να ασχοληθώ με τη πολιτική είναι επειδή θέλω το καλύτερο για τον τόπο μου και για τους συνανθρώπους μου που ζούνε εδώ. Πιστεύω ότι μπορώ μέσω της πολιτικής να  οηθήσω ακόμη περισσότερο και πιο πρακτικά. 

Είσαστε ένας άνθρωπος με έντονη κοινωνική δράση στον Δήμο Κερατσινίου. Μάλιστα κατά της διάρκεια της πανδημίας Covid19 και των lockdown μοιράζατε καθημερινά και συνεχίζεται να μοιράζεται μερίδες φαγητού. Μιλήστε μας λίγο για αυτό.

Δ.Κ. Στο lockdown έδωσα όλα μου τα αποθέματα. Ήταν απίστευτο αυτό που γινόταν. Φτάσαμε να δίνουμε 1180 μερίδες ημερησίως καθημερινά έχοντας την βοήθεια και άλλων συνανθρώπων μας που μας έφερναν τρόφιμα. Ακόμη συνεχίζουμε καθημερινά και βοηθάμε με το να μαγειρεύουμε και να μοιράζουμε τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης σε άστεγους και ευάλωτες οικογένειες. 

Γιατί θέλετε να γίνετε Περιφερειακός Σύμβουλος;

Δ.Κ. Γιατί πιστεύω ότι μπορούμε στην περιφέρεια να φτιάξουμε δομές όπως και άλλες υπηρεσίες και να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας.  Να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για τον τόπο μας. 

Πως κρίνετε την παρούσα Περιφερειακή Αρχή;

Δ.Κ. Έχουν γίνει τεράστιες αλλαγές προς το καλύτερο αλλά χρειάζεται ακόμη δουλειά. 

Τι είναι αυτό που θα βάζατε πρώτη προτεραιότητα εάν και εφόσον εκλεγεί ο συνδυασμός σας και εσείς;

Δ.Κ.  Θέλω να βοηθήσω τις ευάλωτες οικογένειες, εκείνους που έχουν ανάγκη. Πολύτεκνους , μονογονεϊκές οικογένειες.

Θα ήθελα να μην υπάρχουν ελλείψεις σε νοσοκομεία ή κέντρα υγείας τόσο από Ιατρικό όσο και από Υγειονομικό προσωπικό. Να εξυπηρετείται ο πολίτης όπως του αξίζει ! Και μετά το κομμάτι που ασχολούμαι και εγώ, οι άστεγοι. Να έχουν έστω μία μερίδα φαγητό καθημερινά. Τα βασικά δηλαδή. Φαγητό και Ιατρική περίθαλψη. 

Ποια είναι τα σημαντικότερα 3 προβλήματα στην Αττική;

Δ.Κ. Κατά τη γνώμη μου τα τρία σημαντικότερα προβλήματα είναι: 

Τα αντιπλημμυρικά έργα 

Σχολικά κτήρια

Η έλλειψη πράσινου στην Αττική 

Κάντε μια πρόβλεψη όσον αφορά εσάς και το αποτέλεσμα των εκλογών.

Δ.Κ. Θεωρώ τον συνδυασμό μας πολύ δυνατό. Όσων αφορά εμένα θα ήθελα να είμαι ανάμεσα σε εκείνους που θα εκλεγούν. Θα ήταν τιμή μου να εκλεγώ. 

Γιατί να επιλέξει κάποιος ψηφοφόρος το συνδυασμό «Αττική Μπροστά»;

Δ.Κ.  Γιατί ο Νίκος Χαρδαλιάς είναι έντιμος, εργατικός και κρατάει τον λόγο του. Ο συνδυασμός «Αττική Μπροστά» αποτελείται από ικανούς, αξιόλογους υποψηφίους, οι οποίοι είναι γεμάτοι όρεξη και διάθεση να προσφέρουν ο καθένας με τον δικό του τρόπο το καλύτερο για την Αττική μας. 

Υπάρχει κάτι που θα θέλατε να πείτε στους πολίτες πριν ψηφίσουν ;

Δ.Κ. Θα ήθελα να πω στους συμπολίτες μου ότι δεν πρόκειται να σταματήσω να προσπαθώ να βοηθήσω τον συνάνθρωπο μου και όσους έχουν ανάγκη. 

Ποιο είναι το μήνυμα σας στους αναγνώστες μας;

Δ.Κ. Να είμαστε όλοι καλά. Να έχουμε υγεία πάνω από όλα!! Και πάντα να προσπαθούμε για ένα καλύτερο αύριο. Όχι τόσο για εμάς αλλά για τα παιδιά μας. Εύχομαι να υπάρξει μία ήμερα που δεν θα υπάρχει παιδί νηστικό, μάνα χωρίς πάνα για το μωρό της και σπίτι χωρίς ρεύμα.