Δίκη ψευτογιατρού: Ξεκίνησε η δίκη του «Dr Kontos» για τους 12 θανάτους ασθενών

443

pseytogiatros-arthro

«Πρωτόγνωρη η δίκη για τα ελληνικά χρονικά» είπε ο εισαγγελέας – Ούτε και σήμερα εξουσιοδότησε κάποιον δικηγόρο για να τον εκπροσωπήσει –  Η δίκη συνεχίζεται με την ανάγνωση του κατηγορητηρίου σε βάρος του 48χρονου

Ξεκίνησε σήμερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας η δίκη του 48χρονου «ψευτογιατρού», ο οποίος κατηγορείται για το θάνατο 12 ασθενών αλλά και για 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών. Ο κατηγορούμενος, ο οποίος σύμφωνα με το σε βάρος του κατηγορητήριο έταζε, έναντι οικονομικών ανταλλαγμάτων, θεραπεία σε καρκινοπαθείς με … μαντζούνια και βότανα, δεν βρίσκεται στη δικαστική αίθουσα. Νοσηλεύεται με κορωνοϊό στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», ενώ ούτε και σήμερα εξουσιοδότησε κάποιον δικηγόρο για να τον εκπροσωπήσει στο δικαστήριο.

Η παρελκυστική αυτή τακτική του κατηγορούμενου, ο οποίος σημειωτέον αποφυλακίζεται στα μέσα Δεκεμβρίου αν μέχρι τότε δεν έχει ολοκληρωθεί η δίκη του, δεν έμεινε χωρίς αντίλογο από τον εισαγγελέα της έδρας. «Είναι μια δίκη τεράστια και πρωτόγνωρη στα ελληνικά χρονικά. Το πρώτο που θα έπρεπε να είχε κάνει όταν έμαθε ότι έχει covid είναι να δώσει μια εξουσιοδότηση (σ.σ. στους δικηγόρους του ώστε να τον εκπροσωπήσουν στη δίκη) Ήταν το πρώτο που θα έπρεπε να έχει κάνει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας της έδρας στην τοποθέτησή του στο δικαστήριο, ζητώντας την πρόοδο της δίκης. Εν τέλει το δικαστήριο αποφάσισε την διεξαγωγή της δίκης με τον κατηγορούμενο να δικάζεται ως ωσεί παρών.

Ακόμη στην τοποθέτησή του στο δικαστήριο, ο εισαγγελέας της έδρας ανέφερε: «Εγώ δεν είδα να εξαντλούνται όλα τα μέσα επικοινωνίας με τον κατηγορούμενο. Δεν είδα να έχει γίνει επικοινωνία με τον εισαγγελέα της φυλακής, τον διοικητή του νοσοκομείου. Θεωρώ ότι υπήρχε δυνατότητα να εξασφαλιστεί εξουσιοδότηση (…) Θεωρούμε ότι υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες ότι ο κατηγορούμενος επέλεξε να μην εκπροσωπείται. Πρέπει το δικαστήριό σας να προχωρήσει στην εκδίκαση, έχουμε πολλά θύματα που ζητούν ηθική δικαίωση. Είναι μία δίκη που πρέπει να διεξαχθεί με γρήγορους ρυθμούς, ώστε να έχουμε απόφαση».

Αυτή την ώρα η δίκη συνεχίζεται με την ανάγνωση του κατηγορητηρίου σε βάρος του 48χρονου. Να σημειωθεί ότι μαζί του δικάζονται και ακόμη 15 πρόσωπα, ανάμεσα τους μέλη ΔΣ ιδιωτικής κλινικής, μοναχές, κ.ά.