Δίκη Πισπιρίγκου: Η 34χρονη και ο Δασκαλάκης μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου – Ο «μυστηριώδης» λογαριασμός στο twitter

289

pispirigkou_daskalakis-xr

Μυστήριο στο twitter με έναν λογαριασμό που μεταδίδει πληροφορίες μέσα από τη δίκη – Οι εικόνες του πρώην ζευγαριού μέσα στη δικαστική αίθουσα

Σε εξέλιξη είναι η πολύκροτη δίκη της υπόθεσης των θανάτων των τριών παιδιών στην Πάτρα με τη Ρούλα Πισπιρίγκου στο εδώλιο του κατηγορουμένου και τον πρώην σύζυγό της, Μάνο Δασκαλάκη να καταθέτει ως μάρτυρας για την υπόθεση.

Χθες, το Δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα να παραμείνει στη φυλακή για ένα εξάμηνο ακόμη η Ρούλα Πισπιρίγκου και να μην αντικατασταθεί η προσωρινή της κράτηση με περιοριστικούς όρους, με την 34χρονη να δικάζεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ανθρωποκτονία σε βάρος της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας.

Την απόρριψη του σχετικού αιτήματος είχε προτείνει και εισαγγελέας της έδρας σημειώνοντας πως «το αδίκημα για το οποίο κρατείται προβλέπει μέχρι και ισόβια κάθειρξη και μπορεί να παραταθεί η προσωρινή κράτηση μέχρι το ανώτατο όριο των 18 μηνών». Υπενθυμίζεται τέλος ότι στις 28 Φεβρουαρίου συμπληρώνονταν το 12μηνο προσωρινής κράτησης της κατηγορουμένης, η οποία όμως έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενη και για τους θανάτους των άλλων δυο μικρότερων παιδιών της Μαλένας και Ίριδας.

Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες φωτογραφίες της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη μέσα από την αίθουσα του δικαστηρίου. Η κατηγορούμενη, αλλαγμένη όπως φαίνεται το τελευταίο διάστημα από την φυλάκισή της, δείχνει στις φωτογραφίες να κοιτάζει τον Μάνο Δασκαλάκη που κάθεται στο πίσω μέρος της αίθουσας κοιτώντας χαμηλά.

Δείτε τις φωτογραφίες:

328715570_750718823123693_3996567799429774271_n
331425249_1951367868529201_1154329611160566607_n_2

Μυστήριο με χρήστης του Twitter μέσα στη δικαστική αίθουσα μεταδίδει… live όσα συμβαίνουν

Δημοσιογράφος της εκπομπής T-live ανέφερε χθες πως «μυστηριώδης» χρήστης του Twitter βρίσκεται μέσα στη δικαστική αίθουσα όπου εξελίσσεται η ακροαματική διαδικασία και μεταδίδει με αναρτήσεις του τα όσα συμβαίνουν. Ο εν λόγω λογαριασμός μεταδίδει σε πραγματικό χρόνο τα όσα συμβαίνουν μέσα στη δικαστική αίθουσα, πριν καν προλάβουν οι δημοσιογράφοι να συντάξουν το σχετικό κείμενο.

«Εικάζω, χωρίς να μπορώ να πω κάτι παραπάνω, ότι είναι μια κυρία που δηλώνει φίλη της κατηγορούμενης και την οποία έχουμε συναντήσει από την αρχή της διαδικασίας μέσα στη δικαστική αίθουσα να έχει σύντομες συνομιλίες με την κατηγορούμενη. Η ίδια έχει δηλώσει ότι είναι φίλη της, όταν τη ρωτήσαμε, δεν θέλησε, ωστόσο, να δώσει οποιοδήποτε άλλο στοιχείο σχετικά με την ταυτότητά της. Σήμερα, μάλιστα, αποχώρησε από την πίσω πόρτα των δικαστηρίων»  ανέφερε δημοσιογράφος της εκπομπής.

«Ο συγκεκριμένος λογαριασμός στο Twitter δημιουργήθηκε μόλις τον Ιανουάριο του 2023, δηλαδή όταν ξεκίνησε και η ακροαματική διαδικασία στο Μεικτό Ορκωτό της Αθήνας. Έχει 49 ακόλουθους, που είναι στην πλειοψηφία τους λογαριασμοί χωρίς πραγματικό όνομα χρήστη. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι λογαριασμοί που στο Twitter τάσσονται υπέρ της κατηγορούμενης».