Δικαιοσύνη: Γυναίκες στο… ρίνγκ

της Άννας Καραπέτσα

553

Όπως όλα δείχνουν η κυβέρνηση επιλέγει να στελεχώσει με γυναίκες κομβικής σημασίας ηγετικές θέσεις στη Δικαιοσύνη, καθώς σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο συνεδριάζει για να αποφασίσει ποιά πρόσωπα είναι επικρατέστερα γαι τις θέσεις νέου Προέδρου στο Συμβούλιο της Επικρατείας και στον Άρειο Πάγο.

Σύμφωνα με δικαστικούς κύκλους ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνος Τσιάρας, πρόκειται να προτείνει την Ειρήνης Σάρπ για την προεδρία του ΣτΕ, μετά την αποχώρηση του Αθανάσιου Ράντου, ο οποίος ένεκα συνταξιοδότησης συμπληρώνει μια 40ετία στα δικαστικά έδρανα.

Η Ειρήνη Σάρπ έρχεται πρώτη στη δικαστική επετηρίδα, ούσα από πολλών ετών αντιπρόεδρος στο ΣτΕ, υπηρετεί το έργο της δικαιοσύνης με συνέπεια και παρρησία ενώ πρόκειται να παραμείνει στο τιμόνι του ανωτάτου δικαστηρίου για τουλάχιστον ένα χρόνο, δεδομένου ότι το καλοκαίρι του 2021 θα αποχωρήσει λόγω συνταξιοδότησης.

Ο Αθανάσιος Ράντος έχει διατελέσει 4 μήνες πρόεδρος στο ΣτΕ μετά την επιλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου ωςΠροέδρου της Δημοκρατίας, όμως άφησε ανεξίτηλο το ίχνος του στα εγχώρια δικαστικά δρώμενα.

Για τον προεδρία του Αρείου Πάγου, ο υπουργός Δικαιοσύνης έχει ως επικρατέστερη στην ατζέντα του την κα. Αγγελική Αλειφεροπούλου , η οποία έχει ήδη διατελέσει τέσσερα χρόνια Αντιπρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου ΚΑΙ αναμένεται να διαδεχθεί τον Ιωσήφ Τσαλαγανίδη, δικαστικό με εμπειρία ετών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το υπουργικό συμβούλιο θα επιλέξει και νέους αντιπροέδρους για τον Αρειο Πάγο με τους Ιωάννη Χοϊμέ και την Μαρία Νικολακέα να αναγράφονται υψηλά στην λίστα προτίμησης , ενώ για τις υπόλοιπες θέσεις της αντιπροεδρίας στον Αρειο Πάγο ο κλήρος θα πέσει σε κάποιον από τους αρεοπαγίτες: Αρτεμισία Παναγιώτου, Μαρία Γεωργίου, Γεώργιος Αποστολάκης, Γεώργιος Παπαηλιάδης και Διονυσία Μπιτζούνη.

Πληρφορίες: kathimerini.gr