Αυστρία : Υποχρεωτική η απλή μάσκα κατά τις αγορές – Πρόταση και για τους δημόσιους χώρους

521

Υπέρ της χρήσης απλών προστατευτικών μασκών στον δημόσιο χώρο για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κοροναϊού τάσσεται το Αυστριακό Ιατρικό Επιμελητήριο. Υποχρεωτική είναι από σήμερα η μάσκα κατά τις αγορές σε καταστήματα τροφίμων.

Υπέρ της χρήσης απλών προστατευτικών μασκών στον δημόσιο χώρο για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κοροναϊού τάσσεται το Αυστριακό Ιατρικό Επιμελητήριο.


Απουσία συμπτωμάτων
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Τόμας Σέκερες, δήλωσε πως εξαιτίας απουσίας συμπτωμάτων πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι μπορεί να είναι θετικοί στον Covid-19 και να μολύνουν άλλα πρόσωπα.

Με τη χρήση απλών προστατευτικών μασκών εμποδίζεται η μετάδοση του ιού σε άλλους ανθρώπους μέσω μόλυνσης από σταγονίδια κατά το βήξιμο ή το φτέρνισμα, όπως ανέφερε ο ίδιος, χαιρετίζοντας ταυτόχρονα την υποχρεωτική χρήση μασκών που θα ισχύει στην Αυστρία από σήμερα, Δευτέρα 6 Απριλίου, κατά τη διάρκεια αγορών σε καταστήματα τροφίμων.

Σύμφωνα με το Ιατρικό Επιμελητήριο, σε περίπτωση ανάγκης μπορούν να χρησιμοποιηθούν και μάσκες που έχει κατασκευάσει κάποιος μόνος του, όπως επίσης μπορεί να γίνει κάλυψη της μύτης και του στόματος με κασκόλ, ενώ πρέπει πάντα να εφαρμόζεται, ως βασικό μέτρο προστασίας, το σχολαστικό πλύσιμο των χεριών αλλά και η τήρηση απόστασης τουλάχιστον ενός μέτρου μεταξύ των προσώπων.

Οι μάσκες υψηλότερης προστασίας
Μάσκες της υψηλότερης κατηγορίας προστασίας (FFP2 και FFP3) πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο κατά την άμεση επαφή με μολυσμένους ασθενείς και δεν είναι απαραίτητες για την καθημερινή χρήση, θα μπορούσαν μάλιστα να έχουν αρνητικά αποτελέσματα, όπως επισήμανε ο πρόεδρος του Ιατρικού Επιμελητηρίου.

Πηγή: ΑΠΕ