Αρμενία – Αζερμπαϊτζάν: Οι Αζέροι επιχειρούν προέλαση υποστηρίζει το Γερεβάν

350

armenia_azerbaijan_conflict_xr

Σε πλήρη εξέλιξη είναι σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας στις 8 το πρωί (ώρα Αρμενίας) οι συγκρούσεις που ξεκίνησαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας στα σύνορα της χώρας με το Αζερμπαϊτζάν.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του αρμενικού υπουργείου Άμυνας ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν συνεχίζει να προσπαθεί να προελάσει στην Αρμενία. Όπως ανέφερε σε δήλωσή του «ο εχθρός συνεχίζει να χρησιμοποιεί πυροβολικό, όλμους, drone και πυροβόλα μεγάλου διαμετρήματος με στόχο τις πόλεις Βαρντένις, Σοτκ, Αρτάνις, Ισκανάσαρ, Γκόρις και Γκαπάν στοχεύοντας τόσο στρατιωτικές όσο και πολιτικές δομές».

 

Το υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας ανακοίνωσε ότι «στις 00:05 της 13ης Σεπτεμβρίου, οι ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν εξαπέλυσαν σφοδρές επιθέσεις με πυροβολικό και όπλα μεγάλου διαμετρήματος κατά θέσεων του αρμενικού στρατού κοντά στις περιοχές Γκορίς, Σοτκ και Τζερμούκ».

Από την πλευρά του, το υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του εξαπέλυσαν επιθέσεις ως αντίποινα για τη ναρκοθέτηση περιοχών από Αρμενίους στο Ντασκασάν, το Καλμπατζάρ και το Λατσίν. Αποδίδοντας στο Γερεβάν την ευθύνη για τις συγκρούσεις, ανέφερε ότι υπάρχουν θύματα μεταξύ των στρατιωτικών δυνάμεων και από τις δύο πλευρές.

Διαβάστε περισσότερα στο Πρώτο Θέμα