Αράχωβα: Ορίστηκε τεχνικός σύμβουλος στην υπόθεση Όλιβερ – Φιλόζωοι ετοιμάζουν πορεία

125

oliver

Νέα εξέλιξη στην υπόθεση μετά τα σενάρια περί θανάτωσης του χάσκι από άγριους αδέσποτους κύκλους που κυκλοφορούν στο χωριό

Με έρευνα που θα πραγματοποιήσει τεχνικός σύμβουλος που πρότεινε η πολιτική αγωγή θα συνεχιστεί το θρίλερ γύρω από τις συνθήκες θανάτου του Όλιβερ, του χάσκι που πέθανε στην Αράχωβα.

Ο τεχνικός σύμβουλος θα εξετάσει το πόρισμα του πραγματογνώμονα και θα καταθέσει στη συνέχεια τη δική του τεχνική έκθεση για τα αίτια θανάτωσης του οχτάχρονου χάσκι.

Επιπλέον θα τεθούν από την πολιτική αγωγή ερωτήματα προς τον δήμαρχο της Αράχωβας. Ο δήμαρχος θα κληθεί να απαντήσει εάν στο χωριό κυκλοφορεί πράγματι αγέλη αδέσποτων και άγριων σκύλων, τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ευθύνονται για τον θανάσιμο τραυματισμό του χάσκι. Ακόμη, ο δήμαρχος θα κληθεί να απαντήσει εάν στο παρελθόν εμφανίστηκαν παρόμοια περιστατικά.

Η δικηγόρος του ιδιοκτήτη του χάσκι, Ανθούλα Ανάσογλου σε δήλωση της στο protothema.gr, επιμένει ότι ανθρώπινος παράγοντας οδήγησε στον θάνατο τον Όλιβερ αφού πρώτα το σκυλί βασανίστηκε με άγριο και βάναυσο τρόπο.

«Οφείλει η ελληνική αστυνομία να μην εγκαταλείψει την έρευνα, η οποία δυστυχώς περιορίστηκε σε αποσπασματικά βίντεο τα οποία δείχνουν τον Όλιβερ μαζί με άλλα σκυλιά να περιφέρονται στην πλατεία της Αράχωβας και σε άλλα σημεία. Επιπλέον να προχωρήσει σε άρση τηλεφωνικού απορρήτου για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που ο σκύλος ήταν εξαφανισμένος» προσθέτει η ποινικολόγος.

Την ίδια στιγμή οι φιλοζωικοί σύλλογοι και οργανώσεις ετοιμάζονται για δυναμικές κινητοποιήσεις, αυτή τη φορά μέσα στην Αράχωβα, συγκεκριμένη την προσεχή Κυριακή 17 Δεκεμβρίου. Μάλιστα κάποιοι φιλόζωοι που έχουν την οικονομική δυνατότητα με αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πληροφορούν όσους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα ότι είναι διατεθειμένοι να τους πληρώσουν τα έξοδα μετακίνησης.

IMG_1772

Τις πληροφορίες ότι ο θάνατος του Όλιβερ στην Αράχωβα οφείλεται σε επιπλοκές από τον βαρύ τραυματισμό που υπέστη από συμπλοκή με αγέλη αδέσποτων άγριων σκύλων, σχολίασε ο ιδιοκτήτης του, Μιχάλης Φλέγκας.

«Ένοχος για μένα υπάρχει. Θα φτάσω μέχρι και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, γιατί εγώ είμαι η φωνή του αθώου Όλιβερ. Δυστυχώς, κανείς δεν ακούει τη φωνή του και προσπαθούν να καλύψουν τη φωνή του, την κραυγή και την αλήθεια» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Mega ο Μιχάλης Φλέγκας.

«Τον είδα από την πρώτη στιγμή. Δεν είδα ούτε δαγκωματιές ούτε τίποτα. Μου το είπε και μετά η κτηνίατρος» πρόσθεσε. Όπως είπε ο ιδιοκτήτης του χάσκι, δεν είχε δει ποτέ τον Όλιβερ να τσακώνεται με άλλα σκυλιά.

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνα Δημογλίδου, τόνισε ότι το προανακριτικό υλικό που έχει συλλεχθεί δεν έχει δοθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα και αναμένεται να πραγματοποιηθεί αυτή την εβδομάδα.

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι η Αστυνομία δεν έχει κτηνιάτρους και δεν βγάζει ιατρικό πόρισμα. «Με βάση το δικό μας υλικό, καταθέσεις και βιντεοληπτικό υλικό, δεν βλέπουμε άνθρωπο κάπου να κακοποιεί τον σκύλο» υπογράμμισε η κυρία Δημογλίδου.

Ωστόσο, σύμφωνα με την ίδια, αναμένονται οι τοξικολογικές εξετάσεις και η πραγματογνωμοσύνη η οποία έχει οριστεί από τον αρμόδιο εισαγγελέα.