Αράχωβα: Εξελίξεις στην υπόθεση του Όλιβερ – Οι φωτογραφίες που θα φέρει στο φως η δικηγόρος του ιδιοκτήτη

160

Αράχωβα: Εξελίξεις στην υπόθεση του Όλιβερ - Οι φωτογραφίες που θα φέρει στο φως η δικηγόρος του ιδιοκτήτη

Η δικηγόρος του ιδιοκτήτη του Όλιβερ, Ανθούλα Ανάσογλου, και η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου, μίλησαν για την υπόθεση κακοποίησης του χάσκι που το οδήγησε στον θάνατο

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση θανάτου του Όλιβερ, του χάσκι στην Αράχωβα, καθώς η κτηνίατρος που εξέτασε το ζώο όσο ήταν εν ζωή επιμένει ότι εμπλέκεται κάποιος άνθρωπος στην κακοποίηση του άτυχου ζώου, ενώ από την άλλη πλευρά η αστυνομία καταλήγει στο συμπέρασμα ότι πέθανε αφού δέχθηκε επίθεση από σκυλιά.

Τα συμπεράσματα στα οποία καταλήγουν οι αστυνομικές αρχές, βασίζονται στο βιντεοληπτικό υλικό και τις καταθέσεις που έχουν συγκεντρώσει, βάσει των οποίων ο Όλιβερ ακολουθείτο από μία αγέλη σκυλιών.

«Μετά από καιρό οι κάτοικοι της Αράχωβας άρχισαν να μιλάνε»

Πλέον με τον χρόνο να μετράει αντίστροφα στο τμήμα Ανθρωποκτονιών αναμένουν τις τελικές απαντήσεις από τον πραγματογνώμονα. Ωστόσο, ο ιδιοκτήτης του 8χρονου χάσκι δηλώνει βέβαιος ότι υπάρχει κάποιος άνθρωπος που κρύβεται πίσω από την υπόθεση.

«Αυτό δεν σημαίνει πως δεν ευθύνεται άνθρωπος»

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου, είπε πως η προανάκριση δεν έχει ολοκληρωθεί  και αναμένεται να τελειώσει αυτή την εβδομάδα.

«Αναμένεται και η πραγματογνωμοσύνη από καθηγητή Κτηνιατρικής, την οποία έχει παραγγείλει ο εισαγγελέας. Αυτό που είναι σε θέση να πω είναι πως από το υλικό που έχουμε στα χέρια μας δεν προκύπτει κάποιος μάρτυρας από το βιντεοληπτικό υλικό. Αυτό δεν σημαίνει όμως, πως δεν ευθύνεται άνθρωπος, αλλά αυτό θα φανεί από τους ειδικούς».

Σε σχέση με το εάν βάσει νομοθεσίας υπάρχει ευθύνη για τον ιδιοκτήτη του Όλιβερ, η κ. Δημογλίδου είπε:

«Για τα δεσποζόμενα ζώα υπάρχει ειδική νομοθεσία και υπάρχουν υποχρεώσεις για τον ιδιοκτήτη. Πρέπει να συνοδεύεται σε δημόσιους χώρους αλλά και σε ιδιωτικούς. Δεν έχει αποκλειστεί το να του έχει επιτεθεί άλλο σκυλί».

Η δικηγόρος του ιδιοκτήτη του άτυχου τετράποδου, Ανθούλα Ανάσογλου, μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την υπόθεση, αποκαλύπτοντας πως η πραγματογνωμοσύνη δεν θα γίνει με το υλικό που υπάρχει αλλά από φωτογραφίες παρά το γεγονός πως ζητήθηκε εκταφή του σκυλιού, καθώς βρίσκεται σε αποσύνθεση.

«Δεν υπάρχει ζήτημα ευθύνης του ιδιοκτήτη. Χτες μετέβηκα στο Α.Τ Διστόμου και έθεσα ερωτήματα στον κ. εισαγγελέα, διότι πληροφορήθηκα πως η πραγματογνωμοσύνη δεν θα γίνει με το υλικό που υπάρχει αλλά από φωτογραφίες. Παραγγέλθηκε η εκταφή του ζώου και απεφάνθη πως η πραγματογνωμοσύνη θα γίνει με φωτογραφίες και βάσει όλων των εργαστηριακών ελέγχων που έχουν γίνει. Μπορεί να ζητήσω και εξαίρεση του συγκεκριμένου πραγματογνώμονα. Θα θέσουμε τεχνική σύμβουλο και σήμερα θα καταθέσω όνομα καθηγήτριας του ΑΠΘ που θα συνδράμει», είπε αρχικά.

«Θα καταθέσω φωτογραφίες που τον δείχνουν με συγκεκριμένο άτομο»

Στη συνέχεια, η κ. Ανάσογλου προχώρησε σε μία ακόμα αποκάλυψη.

«Εγώ σήμερα θα καταθέσω φωτογραφίες, οι οποίες είναι στο χρονικό διάστημα που φοβόμαστε, και δείχνουν τον σκύλο με συγκεκριμένο άτομο. Από την όλη κίνηση που υπάρχει φαίνεται το άτομο να κοιτάει περίεργα τον σκύλο. Μετά από τόσο καιρό οι άνθρωποι της Αράχωβας άρχισαν να μιλάνε. Όλοι για τον Μιχάλη και το ζώο μιλάνε με τα καλύτερα λόγια. Υπήρχε αρνητική στάση αρχικά από τους κατοίκους. Δεν σημαίνει πως ήταν κάτοικος Αράχωβας, μπορεί να είναι περαστικός (σ.σ ο δράστης). Ο εντολέας μου είναι σοκαρισμένος».

Η κ. Κωνσταντία Δημογλίδου είπε πως οι εισαγγελικές αρχές θα αποφασίσουν εάν θα έχει κάποιο ποινή και ο ιδιοκτήτης.

«Σε αυτήν την υπόθεση είμαστε όλοι μαζί. Η αστυνομία δεν είναι εναντίον ούτε του ιδιοκτήτη ούτε των κατοίκων».