Άκαρπες μέχρι στιγμής οι έρευνες για τον εντοπισμό του εκπαιδευτικού αεροσκάφους – Νυχτερινές πτήσεις από Super Puma

503

Άκαρπες μέχρι στιγμής οι έρευνες για τον εντοπισμό του εκπαιδευτικού αεροσκάφους – Νυχτερινές πτήσεις από Super Puma

Άκαρπες οι προσπάθειες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους – Διέκοψε λόγω καιρού και το Super puma που συνέχιζε τις έρευνες με υπέρυθρες κάμερες – Το ιδιωτικό εκπαιδευτικό αεροσκάφος εξέπεμψε τελευταία φορά σήμα στις 12:30 το μεσημέρι

Άκαρπες είναι μέχρι στιγμής οι έρευνες για τον εντοπισμό του ιδιωτικού εκπαιδευτικού αεροσκάφους που για τελευταία φορά εξέπεμψε σήμα στις 12:30 το μεσημέρι στην περιοχή του Ανατολικού Ζαγορίου.

Ήδη, οι επίγειες δυνάμεις έχουν αποσυρθεί και θα ξεκινήσουν εκ νέου τις έρευνες. Στην περιοχή είχε παραμείνει το  Super Puma, για νυχτερινές πτήσεις, προσπαθώντας να εντοπίσει το αεροσκάφος με υπέρυθρες κάμερες, οι οποίες όμως διεκόπησαν λόγω καιρού.

Οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο των αρχών, λόγω της χαμηλής νέφωσης και της βροχόπτωσης.

a2
s33

Χάθηκε μεταξύ Κοζάνης και Ιωαννίνων

Το διθέσιο εκπαιδευτικό αεροσκάφος τύπου DV-20 που ανήκει σε ιδιωτική εταιρεία και το στίγμα του χάθηκε μεταξύ Κοζάνης και Ιωαννίνων. Σε αυτό επέβαινε μόνον ο χειριστής, που κατά πληροφορίες είναι αλλοδαπός.

Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από την Κοζάνη, θα πετούσε πάνω από τα Ιωάννινα και θα επέστρεφε στην Κοζάνη χωρίς να έχει προγραμματισμένη προσγείωση στο τοπικό αεροδρόμιο.

Αμέσως μετά την εξαφάνισή του, από το Άκτιο απογειώθηκε ελικόπτερο Agusta Bell και αεροσκάφος Canadair για τον εντοπισμό του αγνοούμενου. Στις 13.20 απογειώθηκε για συνδρομή στις έρευνες και ένα C-130, ενώ στην αεροπορία έχει κηρυχθεί κατάσταση ανάγκης.

Παράλληλα, στις έρευνες μετείχε ελικόπτερο ΑΒ 205 Puma καθώς και η 31η Μοίρα Επιχειρήσεων Έρευνας Διάσωσης (31η ΜΕΕΔ).

aeroplano-iwannina__3_
aeroplano-iwannina__4_

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του Epiruspost το τελευταίο στίγμα έχει καταγραφεί στις 12:28 πέντε ναυτικά μίλια βορειοανατολικά του αεροδρομίου Ιωαννίνων, που έχει υπολογιστεί στην ευρύτερη περιοχή των Μηλιωτάδων.

Στο σημείο βρέθηκαν δυνάμεις της Αστυνομίας, οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και δυνάμεις της ΕΜΑΚ, ραδιοερασιτέχνες, εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού, άλλες εθελοντικές ομάδες και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, ώστε να παράσχουν κάθε βοήθεια ενώ σε ετοιμότητα έχει τεθεί και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Τον συντονισμό της επιχείρησης έχει αναλάβει η Πολιτική Προστασία, που βρέθηκε επιτόπου με τέσσερα δικά της οχήματα και προσωπικό.

Δείτε ΕΔΩ το σχετικό βίντεο
Πηγή: in.gr