Αίγινα: Πώς έγινε το ατύχημα με πούλμαν με τραυματίες τρεις μαθήτριες

205

Οι μαθήτριες διακομίσθηκαν στο Παίδων «Αγία Σοφία» – Βρίσκονταν στην Αίγινα στο πλαίσιο σχολικής εκδρομής

Στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» διακομίσθηκαν οι τρεις μαθήτριες που τραυματίστηκαν στο ατύχημα με σχολικό λεωφορείο στην Αίγινα.

Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιδημάρχου της Αίγινας Σωκράτη Δούκα στο AeginaPortal, τα δύο από τρία κορίτσια που τραυματίστηκαν φέρουν εκδορές. Η τρίτη μαθήτρια υπέστη κακώσεις στον θώρακα και θα γίνουν εξετάσεις για να διαπιστωθεί η εξέλιξη της υγείας της. Ωστόσο και οι τρεις βρίσκονται εκτός κινδύνου.

Το ατύχημα έγινε στο πάρκινγκ του μοναστηριού του Αγίου Νεκταρίου, το μεσημέρι, όταν λύθηκε το χειρόφρενο ενός πούλμαν που μετέφερε προσκυνητές, με αποτέλεσμα να κυλήσει και να προσκρούσει σε δέντρο.

Ακριβώς δίπλα, οι μαθητές αποβιβάζονταν από ένα άλλο πούλμαν, στο πλαίσιο σχολικής εκδρομής. Οι τρεις μαθήτριες, ηλικίας 14-15 ετών, βρέθηκαν ανάμεσα στα δύο πούλμαν και τραυματίστηκαν.

aigina

 

Στο σημείο του ατυχήματος έσπευσαν ασθενοφόρα και όχημα από το Αστυνομικό Τμήμα Αίγινας, ενώ αστυνομικοί έκλεισαν τον δρόμο. Οι τρεις μαθήτριες μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Αίγινας. Συνοδεία ιατρικού προσωπικού οδηγήθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά, όπου βρισκόταν Κινητή Ιατρική Μονάδα του ΕΚΑΒ και ασθενοφόρο, που τις διακόμισε στο «Αγία Σοφία».

aigina1

«Η διευθύντρια από ότι είπε σφήνωσαν στο πούλμαν. Λύθηκε το χειρόφρενο από το ένα πούλμαν και έπεσε σε τρία κορίτσια. Η διευθύντρια μας είπε ότι το δικό μας το παιδί δεν ήταν εκεί αλλά είδε αίματα στο χέρι. Δεν μπορούσε να μιλήσει το παιδί, είχε ταραχτεί. Στο χέρι της έχει κάτι γρατσουνιές από ότι μας είπαν. Αυτά έχουν πει και στη μαμά της η οποία έχει ξεκινήσει και πάει στο Αγία Σοφία», δήλωσε η γιαγιά ενός κοριτσιού στο Mega.