Αγρότες: Ερχόμαστε με θετική διάθεση λέει ένα από τα μέλη της 15μελούς επιτροπής που θα συναντήσει τον Μητσοτάκη

139

agrotes-trakter

Μετά τη συνάντηση στο Μαξίμου οι εκπρόσωποι των αγροτών θα επιστρέψουν στα μπλόκα και την τελική απόφαση θα πάρουν οι γενικές συνελεύσεις, εξήγησε ο Σωκράτης Αλειφτήρας

Με θετική διάθεση έρχονται σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Αγροτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Σωκράτη Αλειφτήρα, οι 15 εκπρόσωποι των μπλόκων που θα συναντηθούν στις 12 το μεσημέρι με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Ερχόμαστε με θετική διάθεση για να συζητήσουμε όλα τα αιτήματα που απασχολούν αγρότες και κτηνοτρόφους και τα έχουμε στείλει στον κ. Μητσοτάκη. Θέλουμε απτές απαντήσεις που να δείχνουν με πράξεις ότι ο πρωθυπουργός κατανοεί, όπως είπε, τα προβλήματά μας» είπε στον ΑΝΤ1 ο κ. Αλειφτήρας.

Όπως σημείωσε «η μείωση του κόστους παραγωγής, το αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο και τα 7 λεπτά η κιλοβατώρα είναι μέτρα που πρέπει να ληφθούν χθες. Αν δεν λήφθούν, δεν είμαστε βιώσιμοι, θα ερημοποιηθεί η ύπαιθρος με ό,τι σημαίνει για τη διατροφική αλυσίδα».

Στην ερώτηση ποια θα είναι η αντίδραση σε περίπτωση που ο πρωθυπουργός ανακοινώσει εν ευθέτω κατάργηση του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο, ο εκπρόσωπος των αγροτών της Λάρισας απάντησε ότι «αν δεσμευτεί ότι θα νομοθετήσει το αφορολόγητο οπετρελαιο σαφώς είναι ένα βήμα ότι η κυβέρνηση θέλει να μειώσει το κόστος παραγωγής».

Όσον αφορά, τέλος, το διαδικαστικό ο κ. Αλειφτήρας εξήγησε ότι «πάμε Μαξίμου, ερχόμαστε στα μπλόκα και οι γενικές συνελεύσεις θα αποφασίσουν τι θα γίνει από εδώ και κάτω».