Σουφλί «Σαν παραμύθι»

του Δημήτρη Βρύζα

1283

Σαν παραμύθι ήταν για άλλη μια χρόνια το μεταξουργείο Τζιβρέ  στο Σουφλί, πρόκειται για ένα εργοστάσιο μεταξιού των αρχών του 20ου αιώνα που μετατράπηκε σε παραμυθένιο σκηνικό για τις γιορτές δίνοντας μια ξεχωριστή νότα στο γραφικό και πανέμορφο ακριτικό Σουφλί !

Η Αλίκη άφησε την Χώρα των Θαυμάτων και ταξίδεψε στην «πρωτεύουσα» του μεταξιού σκορπώντας χαρά και κέφι τους μικρούς αλλά και μεγάλους επισκέπτες.

Το Σουφλι , η πρώτη ελληνική πόλη που ανακηρύχθηκε «Best Tourism Village» από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, το εντυπωσιακό συγκρότημα του μεταξουργείου τζιβρε που έχει μετατραπεί σε ένα εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο πάρκο με το όνομα «σαν παραμύθι» και λειτουργεί για 7η συνεχή χρονιά, προσελκύοντας πλήθος κόσμους από τον Έβρο και όχι μόνο.

Φέτος την τιμητική της έχει η «Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων», χωρίς να λείπουν και άλλοι αγαπημένοι ήρωες των παιδικών μας χρόνων, όπως ο Χάρι  Πότερ ο Μίκυ και η Μίνυ, ο Χάνσελ και η Γκρέτελ κ.ά. Όλοι τους καλούν τους μικρούς φίλους να λάβουν μέρος σ’ ένα μαγικό «κυνήγι του θησαυρού», βοηθώντας την Αλίκη να λύσει την μικρή παρεξήγηση ανάμεσα στην Ντάμα Κούπα και την αδερφή της, τη Λευκή Βασίλισσα, Μιράνα.

Μικροί και μεγάλοι διασκεδάζουν με τον Χάνσελ και την Γκρέτελ που ετοιμάζουν μπισκότα για όλους, τον Χάρι Πότερ και το απαγορευμένο δάσος, τα διαδραστικά παιχνίδια με τους ήρωες της Μαδαγασκάρης, τον Νέμο και τη Ντόρι, με face painting στο κάστρο της Ντάμα Κούπα, κατασκευές με τα ξωτικά, χορούς με την παρέα του Μίκι και της Μίνι, αλλά και δώρα από τον Άγιο Βασίλη.
Κάθε ήρωας παιδικού παραμυθιού, περιμένει τους φίλους του στο παραμυθένιο σπιτάκι του. όπου τα παιδιά μπορούν να λάβουν μέρος σε όμορφες δραστηριότητες που προσφέρουν χαρά και κέφι, μεταφέροντας τους στο εορταστικό κλίμα των ημερών.

Το θεματικό Χριστουγεννιάτικο Πάρκο στο Σουφλί, λειτούργησε για πρώτη φορά το 2014, όταν μια ομάδα εθελοντών και νέων αποφάσισε να δώσει λάμψη στις γιορτινές ημέρες των Χριστουγέννων. Από τότε, εθελοντές ηλικίας από 3 έως 93 χρονών, ξεκινώντας κάθε χρονιά από τον Αύγουστο και δουλεύοντας εθελοντικά σε καθημερινή βάση, δημιουργούν μια υπέροχη διαδραστική διαδρομή για μικρούς και μεγάλους που είναι ικανή να ταξιδέψει τον επισκέπτη στη μαγεία των Χριστουγέννων.
Πλέον το «Σαν Παραμύθι» έχει καθιερωθεί έως ένα παραμυθένιο χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο που πρέπει όλοι να επισκεφτούν !!! Την οργάνωση έχει ο Σύλλογο Εθελοντών και Νεολαίας Δήμου Σουφλίου «ΚΙΝΗ.ΣΟΥ», που υποστηρίζεται από τον Δήμο Σουφλίου.