Άνδρος: «Βλέπω να έρχεται καταπάνω μου ένα ταχύπλοο» λέει ο 15χρονος που ακρωτηριάστηκε από σκάφος

292

Ήταν αργά το απόγευμα της 8ης Αυγούστου στην Άνδρο. Ο 15χρονος μαθητής μαζί με τον 20χρονο φίλο του βούτηξαν για ψαροντούφεκο, όπως άλλωστε συνήθιζαν τις τελευταίες ημέρες.

Τότε έγινε το κακό. Ένα ταχύπλοο πέρασε με μεγάλη ταχύτητα και τραυμάτισε σοβαρά τον μικρό ψαροντουφεκά που μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο ΚΑΤ και οι γιατροί έδωσαν πραγματική μάχη για να σώσουν το αριστερό του χέρι. Μέχρι και σήμερα, το παιδί εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, έχει υποβληθεί ήδη σε τρία χειρουργεία και γίνεται από τους γιατρούς προσπάθεια το χέρι του να γίνει και πάλι λειτουργικό.

Το protothema.gr μέσα από τη δικογραφία ξετυλίγει το κουβάρι της υπόθεσης που θύμισε την ιστορία με το μικρό Βασίλη Δοσούλα όταν στις 12 Αυγούστου του 1994 ανοιχτά του Τολού στην Αργολίδα ένα ιπτάμενο δελφίνι με 32 κόμβους χτύπησε τη βάρκα και οι έλικες του υδροπτέρυγου ακρωτηρίασαν τα δύο πόδια και το δεξί χέρι του 10χρονου τότε παιδιού, το οποίο οι γιατροί κατάφεραν να «συγκολλήσουν» στο ΚΑΤ λίγες ώρες μετά. Σχεδόν τρεις δεκαετίες αργότερα ένα παρόμοιο σκηνικό παρουσιάζεται μέσα από τις καταθέσεις του σκίπερ του ταχυπλόου και του ταυματισμένου μαθητή. «Δεν ήμουν μεθυσμένος. Το τσίπουρο το ήπια μετά, για να ηρεμήσω…» υποστηρίζει ο 33χρονος κατηγορούμενος με το παιδί να περιγράφει: «Άκουσα μια βοή… Κοιτάω μπροστά μου και διαπιστώνω ότι κατά πάνω μου έρχεται ένα ταχύπλοο με την καρίνα του στον αέρα. Η ταχύτητα του ήταν πολύ μεγάλη, εκτιμώ 25 με 30 μίλια».

Διαβάστε περισσότερα στο Πρώτο Θέμα