Πάτρα: Ενδείξεις ασφυξίας για Μαλένα και Ίριδα – Τι αποκαλύπτουν τρεις ιατροδικαστές

447

Δολοφονήθηκαν τα δύο παιδιά; Κι αν ναι, με ποιο τρόπο;

Νέες διαστάσεις λαμβάνει η έρευνα για τον θάνατο των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη από την Πάτρα, της Ίριδας και της Μαλένας, το 2021 και το 2019 αντίστοιχα, μετά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε στη Ρούλα Πισπιρίγκου για την ανθρωποκτονία της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Σύμφωνα με τη RealNews, οι αρχές καλούνται πλέον να απαντήσουν στο ερώτημα αν τα δύο παιδιά δολοφονήθηκαν και με ποιο τρόπο, με τους ειδικούς ιατροδικαστές που μίλησαν στην εφημερίδα να αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο, με βάση το σύνολο των ευρημάτων, να είχαν ασφυκτικό θάνατο.

Στην περίπτωση που κάτι τέτοιο επιβεβαιωθεί, δεν αποκλείεται να προκύψουν ευθύνες για λάθη και ολιγωρία στο χειρισμό της υπόθεσης από τις αρμόδιες Αρχές, καθώς χρειάστηκε να χάσει τη ζωή του και το τρίτο παιδί, η μικρή Τζωρτζίνα, προκειμένου να ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα, η οποία, μόλις πριν από λίγα 24ωρα, κατέδειξε εγκληματική ενέργεια.

Θα μπορούσε, άραγε ο αιφνίδιος θάνατο του 6,5 μηνών βρέφους της οικογένειας Δασκαλάκη να είχε κινήσει τις υποψίες νωρίτερα; Η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών, Αγγελική Τσιόλα, που εξέτασε τη σορό της Ίριδας μιλά μετά την τροπή που πήρε η υπόθεση. Η ίδια κάνει λόγο για «πληρέστατη ιατροδικαστική έκθεση» στην περίπτωση της Ίριδας και για κακώσεις «που παραπέμπουν σαφώς κάπου…». 

Διαβάστε περισσότερα στο in.gr