Εισβολή στην Ουκρανία: Το Κίεβο αντέχει – Τέσσερις εστίες πολέμου στη χώρα

346

eisvoli01-mesa

Σφοδρά πυρά σε διάφορα σημεία της ουκρανικής πρωτεύουσας – Ο ουκρανικός στρατός απωθεί τις επιθέσεις – Δραματικά μηνύματα στους κατοίκους από την αστυνομία: «Σας παρακαλούμε, κρυφτείτε!» – Η Μαριούπολη και άλλες πόλεις επλήγησαν με πυραύλους από τη Μαύρη Θάλασσα

Το Κίεβο σφυροκοπείται αλλά αντέχει! Οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να φτάσουν στο κέντρο της πόλης αλλά συναντούν αντίσταση, ενώ επιχειρούν ταυτόχρονα σε τέσσερα διαφορετικά μέτωπα στο έδαφος της Ουκρανίας. «Μητέρα των μαχών», ωστόσο, για το ηθικό αμφότερων των μαχόμενων αποτελεί η κατάληψη της ιστορικής πρωτεύουσας της χώρας, με το ρωσικό στρατό να προσεγγίζει σημεία στρατηγικού ενδιαφέροντος ήδη από χθες το πρωί. Η στρατιωτική διοίκηση της Ουκρανίας ανακοίνωσε επίσης πως περιοχές κοντά στις πόλεις Σούμι, Πολτάβα και Μαριούπολη επλήγησαν από αέρος, με πυραύλους ρωσικούς πυραύλους κρουζ Kalibr να εκτοξεύονται εναντίον της χώρας από τη Μαύρη Θάλασσα. Το πρωί του Σαββάτου διεξάγονται μάχες σε Μαριούπολη, Χερσώνα, Μικολάιβ και Οδησσό, δήλωσε ένας σύμβουλος του γραφείου του Ουκρανού προέδρου. «Σφοδρές μάχες σημειώνονται κοντά στη Μαριούπολη», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Μικάιλο Ποντόλιακ, σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας. «Όμως δεν υπάρχει περίπτωση η Μαριούπολη να παραδοθεί ή να καταληφθεί».

Η κατάσταση στο Κίεβο

Σφοδρά πυρά από διάφορα σημεία της ουκρανικής πρωτεύουσας αναφέρθηκαν τις πρώτες ώρες σήμερα, μετά την προειδοποίηση που απηύθυνε ο πρόεδρος της χώρας ο οποίος είπε ότι ανέμενε πως ο ρωσικός στρατός θα επιτίθετο στο Κίεβο στη διάρκεια της νύχτας. Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε ότι απώθησε επίθεση ρωσικών στρατευμάτων σε βάση δυτικά του Κιέβου στη διάρκεια της νύχτας, περίπου επτά χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης.

Η αστυνομία μέσω Telegram στέλνει το εξής μήνυμα στους κατοίκους της πόλης: «Είναι σε εξέλικη μάχες στους δρόμους της πόλης μας. Παρακαλούμε να μείνετε ήρεμοι και όσο πιο προσεκτικοί μπορείτε. Αν κρύβεστε, μη φύγετε  από την κρυψώνα σας. Αν είστε στο σπίτι σας, μην πάτε στα παράθυρα, μην πάτε στα μπαλκόνια. Κρυφτείτε μέσα, για παράδειγμα στο μπάνιο και καλυφθείτε με κάτι που μπορεί να σας καλύψει από σφαίρες. Αν ακούσετε σειρήνες κατευθυνθείτε στο πλησιέστερο καταφύγιο».

Διαβάστε περισσότερα στο Πρώτο Θέμα