Κορωνοϊός – Ρωγμές στο τείχος ανοσίας της Αττικής – Ποιες περιοχές απειλούνται με lockdown

416

Την φθινοπωρινή της επίθεση, όπως άλλωστε πολλοί περίμεναν εδώ και καιρό, ετοιμάζει η μετάλλαξη Δέλτα.

Ηδη, μέσα από την εξέταση των λυμάτων, που παρουσιάζουν αύξηση μέχρι και 198%, διαφαίνεται το εύρος των μολυσματικών διαθέσεων της μετάλλαξης, η οποία απ’ ότι φαίνεται, βρήκε τρόπο να υπερπηδήσει τον κυματοθραύστη της Αττικής.

Η αλήθεια στα λύματα

Όπως συμβαίνει πάντα, η ανίχνευση του ιικού φορτίου στα λύματα των πόλεων, ιδίως όταν καταγράφεται μεταβολή προς το χειρότερο, επιβεβαιώνεται ύστερα από μερικές μέρες μέσω των rapid και self τεστ στον γενικό πληθυσμό αλλά και από τη συνακόλουθη αύξηση των διακομιδών στα νοσοκομεία.

Τα νεότερα στοιχεία του ΕΟΔΥ την Τρίτη, δεν καταδεικνύουν μόνο την αύξηση του ιικού φορτίου στις πόλεις της Βόρειας Ελλάδας, αλλά και στην Αττική, με ποσοστό 58%.

Η Αττική εδώ και πολλούς μήνες είχε τα περισσότερα κρούσματα σε όλη τη χώρα, όμως η χωρίς εξάρσεις ημερήσια διακύμανσή τους, φανέρωνε ότι η κατάσταση ήταν ελεγχόμενη σε αντίθεση με τη βόρεια Ελλάδα όπου ο αριθμός των κρουσμάτων ακολουθούσε μία σταθερά ανοδική πορεία.

Διαφορετική τροπή

Καθώς όμως ο Οκτώβριος έρχεται σε λίγες μέρες και η θερμοκρασία πέφτει, τα πράγματα στην Αττική λαμβάνουν διαφορετική τροπή γεγονός που πολλοί επιστήμονες αποδίδουν στην άνιση κατανομή της εμβολιαστικής κάλυψης.

Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τον σταθερά υψηλό αριθμό κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας, την Τρίτη ήταν 435, δημιουργούν ένα εύφλεκτο μίγμα που για να μην εκραγεί θα απαιτηθεί η λήψη μέτρων απαερίωσης.

Κόκκινος συναγερμός

Ηδη την Τρίτη, σε σύσκεψη των επιδημιολόγων όπου εξετάστηκαν οι λεγόμενοι σκληροί δείκτες, αποφασίστηκε η Θεσσαλονίκη να προβιβαστεί σε επίπεδο αυξημένου συναγερμού ενώ την Τετάρτη, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να αποφασιστεί αν η πόλη θα μπει στο κόκκινο, μαζί με άλλες περιοχές, μεταξύ των οποίων  η Λάρισα που την Τρίτη εμφάνισε 183 κρούσματα.

Διαβάστε περισσότερα στο in.gr