Χατζηκομνηνός προς Μουτζούρη: «Δώστε στη δημοσιότητα το γκάλοπ που πλήρωσε η περιφερεια»

833

Ρήγμα» στις σχέσεις Μουτζούρη - Χατζηκομνηνού

Τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνο Μουτζούρη κατηγορεί ο περιφερειακός σύμβουλος κος Άρης Χατζηκομνηνός για πλαστογράφηση γκάλοπ που πλήρωσε η περιφέρεια

Συγκεκριμένα σοβαρές αιχμές αφήνει με επιστολή του ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Άρης Χατζηκομνηνός,  εναντίον του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή που έστειλε στον Κωνσταντίνο Μουτζούρη

Προς κ. Κων/νο Μουτζούρη
Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου.
Κοιν. -Περιφερειακούς Συμβούλους Περ. Βορ. Αιγαίου.
– Μ.Μ.Ε
Κύριε Μουτζούρη, από ανάρτηση του γραφείου σας στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ, προκύπτει ότι την 28 Ιουνίου 2021 ως Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, με την υπ’ αρίθμ. πρωτ. 330343197/28-06-2021 απόφασή σας, αφενός εγκρίνατε δαπάνη για την διενέργεια έρευνας για το προσφυγικό στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, αφετέρου αναθέσατε την απευθείας εκτέλεση για την διενέργεια της έρευνας αυτής στην εταιρία «RASS Ανώνυμη εταιρία παροχής συμβουλευτικών και μελετητικών υπηρεσιών», έναντι ποσού 9.156,00 ευρώ.
Στη συνέχεια φιλικά προσκείμενα προς σε σας ηλεκτρονικά μέσα, προφανώς κατόπιν δικής σας ενημέρωσης και προτροπής, προέβησαν σε αναφορές σχετικά με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης. Οι αναφορές αυτές ουδεμία σχέση είχαν με το θέμα του μεταναστευτικού, αλλά αντίθετα αναλώθηκαν στην «καταγραφή της δυναμικής» της δικής σας αλλά και των άμεσων συνεργατών σας!! Το εκπληκτικό είναι ότι κατέγραψαν και την δυναμική του δημάρχου Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη, του δημάρχου Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου αλλά και του Κωνσταντίνου Αστυρακάκη!!
Ουδεμία αναφορά για το μεταναστευτικό στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, που ήταν το θέμα της έρευνας που πληρώθηκε ή θα πληρωθεί από την Περιφέρεια με 9.156,00 ευρώ, ούτε φυσικά εσείς ως Περιφερειάρχης και ως έχων την προς τούτο υποχρέωση, ενημερώσατε το Περιφερειακό Συμβούλιο, και πολύ περισσότερο δώσατε στην δημοσιότητα, ως οφείλατε την συγκεκριμένη έρευνα και τα αποτελέσματα της. Και είναι βέβαιο ότι αν δεν είχατε την υποχρέωση ανάρτησης στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ της έγκρισης της δαπάνης των 9.156,00 ευρώ και της απευθείας ανάθεσης στην εταιρία «RASS», ώστε να διαρρεύσει ότι η δημοσκόπηση είναι δική σας και όχι φυσικά της Νέας Δημοκρατίας, όπως κάποιοι «γνωστοί» ανέφεραν, μπορεί να μην μαθαίναμε ποτέ για αυτήν.
Επειδή όμως η δημοσκόπηση δεν πληρώθηκε από την τσέπη σας αλλά από τους Βορειοαιγαιοπελαγίτες, θα ήταν έντιμο εκ μέρους σας να απαντήσετε στα παρακάτω ερωτήματα:
1. Ποια η αναγκαιότητα της συγκεκριμένης έρευνας την δεδομένη χρονική στιγμή για το προσφυγικό στα νησιά του Β. Αιγαίου, ώστε να σπαταλήσουμε 9.156,00 ευρώ?
2. Ποιος καθόρισε τα ερωτήματα που ετέθησαν στους ερωτώμενους πολίτες και τι σχέση μπορεί να έχουν τα «ερευνώμενα» πιο πάνω πρόσωπα με το μεταναστευτικό, και κυρίως ποιος επέλεξε αυτά?
3. Αφού η έρευνα αφορούσε τα νησιά του Β. Αιγαίου και δήθεν το μεταναστευτικό, γιατί δεν διέρρευσαν τα αποτελέσματα και των άλλων νησιών και τυχόν άλλων στελεχών που ελέγχθηκε δήθεν η δυναμική τους?
Επειδή συνεπώς κ. Περιφερειάρχη, ύστερα από δυο χρόνια θητείας σας στην ηγεσία της Περιφέρειας Β. Αιγαίου, θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι δεν μπορείτε να λειτουργείτε χωρίς να ενημερώνετε για τις πράξεις σας τα όργανα της Περιφέρειας, που δεν είναι τσιφλίκι σας, (εκτός αν την θεωρείτε), και κυρίως τους πολίτες που σας εμπιστεύτηκαν και που θέλουν να γνωρίζουν την αλήθεια και όχι να παραπληροφορούνται από διαρροές, σας καλώ όπως άμεσα δώσετε στην δημοσιότητα, και δη σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έντυπα και ηλεκτρονικά, ολόκληρο το σώμα της ως άνω δημοσκόπησης της «RASS», και απαντήσετε στα ερωτήματα που σας θέτω. Επίσης να εισάγετε προς συζήτηση στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο ως θέμα την συγκεκριμένη έρευνα, προκειμένου να δοθεί στους Περιφερειακούς Συμβούλους η δυνατότητα να λύσουν τις απορίες τους περί αυτής, που πιστεύω ότι είναι πολλές για όλους.
Μυτιλήνη 4 Αυγούστου 2021
Άρης Χατζηκομνηνός
Περιφερειακός Σύμβουλος