Σε κατάσταση πτώχευσης το “Cirque du Soleil”

της Άννας Καραπέτσα

534

Το διάσημο τσίρκο πριν καν ολοκληρώσει τις επιτυχημένες περιοδείες του ανά τον κόσμο υπέβαλε αίτηση πτώχευσης και απέλυσε 3.500 υπαλλήλους.

Σε ανακοίνωση που είδε το φώς της δημοσιότητας το πρωί της Δευτέρας τo ξακουστό σε όλα τα μήκη και πλάτη της γής Cirque du Soleil, που είναι ο διοργανωτής για πλήθος ακροβατικές παραστάσεις στο Λας Βέγκας, βρέθηκε προ τετελεσμένου και αναγκάστηκε να καταθέσει αίτηση πτώχευσης.

Η εταιρεία, η οποία εδρεύει στο Μόντρεαλ απέδωσε το δυστυχές γεγονός στην ακύρωση των παραστάσεών οι οποίες απαγορεύθηκαn στο πλαίσιο της λήψης μέτρων για την ανάσχεση της εξάπλωσης του Covid-19 ενώ, γνωστοποίησε την πρόθεσή της να αναδιαρθρώσει το χρέος της με την βοήθεια της καναδικής κυβέρνησης αλλά και ιδιωτών.

Αυτή την ώρα βεβαίως δέκα παραστάσεις του διάσημου τσίρκου περιοδεύουν ανά τον κόσμο όπως οι: “O”, “Michael Jackson One” και “The Beatles LOVE”.

Σύμφωνα με το CNN η εταιρεία είχε μεν δεχθεί μια τονωτική ένεση ρευστότητας ύψους 420 εκατομμυρίων δολαρίων από ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια προερχόμενα από τις ΗΠΑ, την Κίνα και τον Καναδά αλλά απρ’ όαλ αυτά βρέθηκε σε κατάσταση πτώχευσης. Αυτή τη στιγμή το χρέος της ανέρχεται στο ένα δισεκατομμύριο δολάρια, χρέος το οποίο ολοένα και διογκώνεται καθώς οι παραγωγές είτε υπολειτουργούν είτε δεν λαμβάνουν χώρα υπό κανονικές συνθήκες. Μάλιστα η διοίκηση της εταιρείας αναγκάστηκε να απολύσει περί 3.500 υπαλλήλους, αριθμός εξωπραγματικός για τα έως τώρα δεδομένα

Όπως δηλώνει εμφανώς συγκινημένος ο Daniel Lamarre, Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου«Τα τελευταία 36 χρόνια, η Cirque du Soleil υπήρξε ένας πολύ επιτυχημένος και κερδοφόρος οργανισμός, ωστόσο, με μηδενικά έσοδα από την αναγκαστική διακοπή όλων των παραστάσεων μας λόγω του κορωνοϊού, η διοίκηση έπρεπε να ενεργήσει αποφασιστικά για να προστατεύσει το μέλλον της εταιρείας».

Πληροφορίες: www.lifo.gr