Ηχηρό μήνυμα στις Τουρκικές προκλήσεις απο ΓΕΕΘΑ

512

Το ΓΕΕΘΑ έχει καταστρώσει ένα σχέδιο εκπομπής μηνυμάτων που σίγουρα δεν αρέσει τόσο πολύ ούτε στην κυβέρνηση Ερντογάν ούτε στο τουρκικό στρατιωτικό επιτελείο.

Μπορεί το θέμα των ημερών να είναι η επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη θέση του ΠτΔ όμως ένα ακόμη σημαντικό θέμα είναι οι Τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο.

Πάντως οι 77 παραβιάσεις από τα CN-235 και τα ελικόπτερα S-70 που απονηώνονταν από τις φρεγάτες του τουρκικού στόλου, ιδίως εκείνα που βρίσκονται νοτιοανατολικά της Κρήτης, έκαναν και πάλι τις γνωστές απέλπιδες προσπάθειες.

Πέρα όμως από τις ηχηρές απαντήσεις που παίρνει η Τουρκία, οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν φαίνονται ή δεν μαθεύονται στο ευρύ κοινό, το Γενικό Επιτελείο έχει καταστρώσει ένα σχέδιο εκπομπής μηνυμάτων που σίγουρα δεν αρέσει. Σύμφωνα με ανώτατες πηγές, το επόμενο διάστημα ξεκινούν οι προπαρασκευαστικές ενέργειες για την επερχόμενη «Μέδουσα» του καλοκαιριού, στην οποία θα λάβει μέρος και η Γαλλία όπως όλα δείχνουν.

Ο στόχος είναι να υπάρξει ένα σαφές μήνυμα από Γαλλία, Ελλάδα, Αίγυπτο και Κύπρο, ότι η Ανατολική Μεσόγειος δεν ανήκει στην Τουρκία. Εκτός όμως από την Ανατολική Μεσόγειο η γαλλική παρουσία στο Αιγαίο, είναι κάτι που θα γίνει για πρώτη φορά.

Ειδικές δυνάμεις από το Παρίσι και το γαλλικό ελικοπτεροφόρο «Dixmude» θα συνεκπαιδευτούν μαζί με Έλληνες και Αμερικανούς πεζοναύτες, σε μια άσκηση που πλέον έχει καθιερωθεί.