Ζάκυνθος: Συγκλονιστικές μαρτυρίες από την κατολίσθηση – «Γυναίκες έψαχναν τα παιδιά τους»

Κλειστή η παραλία για το κοινό – Συνεχίζονται οι έρευνες για αγνοούμενους – Οι στιγμές αγωνίας όπως τις έζησαν οι άνθρωποι που βρίσκονταν στο «Ναυάγιο» κατά τη διάρκεια της κατολίσθησης

 

Από μακρινή απόσταση θα μπορούν, να δουν την όμορφη παραλία του Ναυαγίου στη Ζάκυνθο, οι χιλιάδες τουρίστες που επισκέπτονται καθημερινά την περιοχή, μετά την απόφαση του λιμενάρχη Ζακύνθου, Νικόλαου Κοκκάλα για απαγόρευση προσέγγισης – αγκυροβολίας πλωτών μέσων.

Η απόφαση αυτή, ήρθε μια ημέρα μετά την πτώση βράχων στη διάσημη παραλία της Ζακύνθου. Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Ζακύνθου αναφέρει ότι «απαγορεύεται η προσέγγισης-αγκυροβολίας κάθε πλωτού μηχανοκίνητου ή μη μηχανοκίνητου μέσου, καθώς και την απαγόρευση λήψης θαλάσσιου λουτρού από λουόμενους στον Όρμο Ναυαγίου Ζακύνθου. Την προσωρινή αναστολή ισχύος της Αριθ. Πρωτ: 2131.13/1189/16/18-05-2016 Απόφασης της Υπηρεσίας μας (ΦΕΚ Β΄ 1814/21-06/2016). Η παρούσα ισχύει από εκδόσεως μέχρι νεωτέρας».

zakinthos2

 

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Ζακύνθου, Παύλος Κολοκοτσάς στον ΑΝΤ1, στο σημείο αναμένονται τις επόμενες ημέρες ο Ευθύμιος Λέκκας και το Συντονιστικό Όργανο, ώστε να αποφασίσουν το πώς θα κινηθούν από εδώ και στο εξής.

Ερωτηθείς για το αν θα είναι προσβάσιμη η παραλία τις επόμενες μέρες, ο δήμαρχος απάντησε ότι, «υπάρχουν και άλλες παραλίες, για να απολαύσουν τις επόμενες μέρες οι τουρίστες».

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται για προληπτικούς λόγους, οι έρευνες για αγνοούμενους από την Πυροσβεστική καθώς έχει επιβεβαιωθεί ότι δεν αναζητούνται άτομα. Υπενθυμίζεται ότι από την κατολίσθηση τραυματίστηκαν επτά άτομα, με την κατάσταση της υγείας μιας Τσέχας να είναι πιο σοβαρή (έχει υποστεί κάταγμα σπονδύλου) αλλά να μην εμπνέει ανησυχία.Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.

Το lay-out.gr θέλει να ακούσει την άποψή σας. Μπορείτε να γράφετε τα σχόλιά σας ελεύθερα, όμως θα επιθυμούσαμε να αποφεύγετε τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης, σας παρακαλούμε τα όσα γράφετε να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους.