Υπουργός παραιτήθηκε γιατί έστελνε εκατοντάδες μηνύματα σε 16χρονο

42

Την παραίτησή του υπέβαλε ο υπουργός Οικονομικών της Σκωτίας Ντέρεκ Μακέι, μετά την αποκάλυψη ότι είχε στείλει εκατοντάδες μηνύματα σε ένα 16χρονο αγόρι.

Η εφημερίδα Sun έγραψε ότι ο Μακέι, ο οποίος θεωρούνταν πιθανός μελλοντικός ηγέτης της Σκωτίας, είχε στείλει στο αγόρι 270 μηνύματα στο Instagram, μέσα σε έξι μήνες.

Μεταξύ των μηνυμάτων που δημοσιεύει η σκωτσέζικη εφημερίδα, ο υπουργός φέρεται να ρώτησε τον 16χρονο αν όσα λένε μένουν μεταξύ τους και αφού πήρε καταφατική απάντηση, του είπε ότι «είναι χαριτωμένος».

Επίσης, ο Μακέι φέρεται να προσκάλεσε το αγόρι σε αγώνα ράγκμπι και προθυμοποιήθηκε να του πληρώσει και το εισιτήριο ενώ του ζήτησε επίσης να μοιράσει φυλλάδια της καμπάνιας του και «μετά, αν ήθελε να μείνει για δείπνο».

Ο υπουργός, μετά το δημοσίευμα της Sun, ζήτησε συγγνώμη χαρακτηρίζοντας ανόητη τη συμπεριφορά του. «Συμπεριφέρθηκα ανόητα και λυπάμαι ειλικρινά. Ζητώ ανεπιφύλακτα συγγνώμη προς το εμπλεκόμενο πρόσωπο και την οικογένειά του. Ήταν μεγάλη μου τιμή ότι υπηρέτησα στην κυβέρνηση και λυπάμαι που απογοήτευσα τους συναδέλφους μου και τους υποστηρικτές μου».

Όπως είπε ο ίδιος, μίλησε με την πρωθυπουργό της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον και παραιτήθηκε χθες το βράδυ. Η ίδια η Στέρτζον δήλωσε ότι η συμπεριφορά του Μακέι “δεν ικανοποιούσε τα απαιτούμενα πρότυπα” και ότι τον προϋπολογισμό θα τον καταθέσει τελικώς η υπουργός που είναι αρμόδια για τα δημόσια οικονομικά Κέιτ Φορμπς.

Πηγή: reader