Ξεκινά η πιλοτική λειτουργία του Safe Trip

του Γιάννη Γατσούλη

Στην Αττική Οδό αναμένεται να δοκιμαστεί το καινοτόμο σύστημα.

Πρόκειται το νέο και καινοτόμο έργο Safe Tripπου παρουσίασε στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών.

Το Safe Strip (SAFE and green Sensor Technologies for self-explaining and forgiving Road Interactive Applications) έχει σκοπό τη συνεισφορά στα Συνεργατικά Ευφυή Συστήματα Μεταφορών, μέσω μίας επαναστατικής ιδέας: τη μετάδοση σε πραγματικό χρόνο στατικών και δυναμικών πληροφοριών που αφορούν στο δρόμο, τις περιβαλλοντικές και κυκλοφοριακές συνθήκες στα κινούμενα οχήματα.

Αυτό επιτυγχάνεται μέσω μίας χαμηλού κόστους διάταξης μίκρο/νάνο αισθητήρων που είναι ενσωματωμένοι στην υποδομή, χωρίς παρεμβατικές, χρονοβόρες και δαπανηρές διαδικασίες, και αποτελούν το λεγόμενο “strip”.

Αφορά οχήματα που είναι εξοπλισμένα με προηγμένα συστήματα υποστήριξης του οδηγού, αυτόνομα οχήματα που κάνουν χρήση τεχνολογιών I2X, καθώς και μη εξοπλισμένα οχήματα που λαμβάνουν τις προειδοποιήσεις μέσω κινητού. Θα επιδειχθούν συγκεκριμένα σενάρια κυκλοφορίας με στόχο την πρόληψη ατυχήματος και την ασφαλή οδήγηση.

Το πρόγραμμα αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στον Οκτώβριο, ενώ δοκιμές θα γίνουν και στις γειτονικές μεσογειακές χώρες, όπως η Ιταλία και η Ισπανία.Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.

Το lay-out.gr θέλει να ακούσει την άποψή σας. Μπορείτε να γράφετε τα σχόλιά σας ελεύθερα, όμως θα επιθυμούσαμε να αποφεύγετε τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης, σας παρακαλούμε τα όσα γράφετε να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους.