Βρέθηκε θεραπεία για τη σκλήρυνση κατά πλάκας

του Γιώργου Τσιάκα

2213

Σκλήρυνση κατά Πλάκας Ι Τι είναι & ποια είναι τα Συμπτώματα;

Ο Δρ Στηβ Πετράτος και η ομάδα του, βρήκαν το φάρμακο για τη θεραπεία της σκλήρυνση κατά πλάκας, στο Πανεπιστήμιο του Monash.

Έπειτα από 25 χρόνια ερευνών για την αντιμετώπιση της ασθένειας, ο Έλληνας ομογενής έχει κάθε λόγο να είναι υπερήφανος και να χαμογελά.

Το φάρμακο DITRA, προάγει την επαναμυελίνωση των κυττάρων του κεντρικού νευρικού συστήματος και θωρακίζει τις νευρικές ίνες.

Τα πειράματα που έγιναν ήδη σε παράλυτα ποντίκια, στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία και αυτά μπορέσαν και περπατήσαν ξανά.

«Είμαστε πολύ κοντά στην οριστική θεραπεία της σκλήρυνση κατά πλάκας. Αυτή βασίζεται σε κύτταρα και γενικά τροποποιημένους αδένες, με στόχο την παραγωγή μιας θεραπευτικής πρωτείνης στον εγκέφαλο και την σπονδυλική στήλη με αναγγενητική δράση και οι μέχρι στιγμής μελέτες μας έχουν δώσει εξαιρετικά αποτελέσματα. Κάνουμε όλα τα απαραίτητα πειράματα, έτσι ώστε να επιβεβαιώσουμε ότι το συγκεκριμένο φάρμακο παράγει όντως αυτό το αναγεννητικό αποτέλεσμα το οποίο ελπίζουμε όλοι. Η εξέλιξη στη θεραπευτική της πολλαπλής σκλήρυνσης έχει προχωρήσει πολύ τα τελευταία χρόνια», δήλωσε ο διακεκριμένος επιστήμονας.

Οι οργανισμοί Trish MS Research Foundation και MS Research Australia, πίστεψαν στο εγχείρημα του Έλληνα επιστήμονα και του χορήγησαν πρόσφατα χρηματοδότηση διάρκειας 3 ετών, για την ολοκλήρωση των πειραμάτων.

Αφού ολοκληρωθεί ο κύκλος αυτός, το επόμενο στάδιο θα είναι η κλινική δοκιμή του φαρμάκου.

Η νευροεκφυλιστική νόσος εκτιμάται ότι προσβάλλει 2,5 εκατομμύρια άτομα παγκοσμίως, ενώ συμπτώματα της αποτελούν η απώλεια του κινητικού ελέγχου, οι μυικές συσπάσεις, η ακράτεια, η αδυναμία και η απώλεια της μνήμης.