Βρετανία: Σε 15 μέρες θα μοιάζει με την Ιταλία σύμφωνα με τα Βρετανικά μέσα

296

Η Βρετανία είναι δύο εβδομάδες μακριά από μια Ιταλικού τύπου, καραντίνα εκατομμυρίων ανθρώπων, καθώς οι ειδικοί προειδοποιούν ότι οι βρετανικές περιπτώσεις ακολουθούν το ίδιο μοτίβο.

«Αυτό είμαστε εμείς σε ένα δεκαπενθήμερο»: Tο Ηνωμένο Βασίλειο είναι δύο εβδομάδες μακριά από μια Ιταλικού τύπου, καραντίνα εκατομμυρίων ανθρώπων, καθώς οι ειδικοί προειδοποιούν ότι οι βρετανικές περιπτώσεις ακολουθούν το ίδιο μοτίβο, αναφέρει η ιστοσελίδα, Dailymail.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η χώρα κατευθύνεται σε μια επιδημία αντίστοιχη με αυτή που εκδηλώνεται στην Ιταλία, όπου η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να περιορίσει την εξάπλωση του κοροναϊού, κήρυξε όλη τη χώρα, «προστατευμένη ζώνη», ανακοινώνοντας την απαγόρευση των μετακινήσεων, εκτός εάν συντρέχουν σημαντικοί λόγοι υγείας ή εργασίας.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο ακολουθεί την ίδια τροχιά και θα μπορούσε να καταλήξει σε παρόμοια κατάσταση σε λίγες εβδομάδες, δήλωσε ένας επιστήμονας».

Επί του παρόντος υπάρχουν 321 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις στη Βρετανία και πέντε άνθρωποι έχουν πεθάνει.

Περισσότερα κρούσματα αναμένεται να επιβεβαιωθούν αργότερα σήμερα και καθ ‘όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, αναφέρει το δημοσίευμα.

Από τις 21 Φεβρουαρίου, ο αριθμός των κρουσμάτων στην Ιταλία, εκτοξεύθηκε από μόλις τρία σε τουλάχιστον 9.172, ενώ στη Βρετανία αυξήθηκε από εννέα σε 321.

Σύμφωνα με την Dailymail, ένας ανώτερος αξιωματούχος των υπηρεσιών υγείας, έχει παραδεχτεί ότι «πολλές χιλιάδες» Βρετανοί θα μολυνθούν, ενώ ο Βρετανός συγγραφέας και ο πρώην γιατρός, Adam Kay, προειδοποίησε σε ένα tweet: «Αυτό είμαστε εμείς σε δεκαπενθήμερο».

Ο καθηγητής βιολογίας του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, Dr Francis Balloux, δήλωσε: «Η τροχιά της επιδημίας στη Βρετανία είναι μέχρι στιγμής σχεδόν συγκρίσιμη με εκείνη στη Βόρεια Ιταλία, δύο με τρεις εβδομάδες πριν».

Πρόσθεσε εξάλλου ότι είναι πιθανό, η χώρα να αντιμετωπίσει παρόμοιο «αποκλεισμό», όπως αυτός που γονάτισε την Ιταλία.