Βρετανία – Μακελειό στο Πλίμουθ: 23χρονος παρθένος ο δράστης – Γκρίνιαζε ότι είναι «πολύ χοντρός και άσχημος»

372

Βρετανία - Μακελειό στο Πλίμουθ: 23χρονος παρθένος ο δράστης - Γκρίνιαζε  ότι είναι «πολύ χοντρός και άσχημος»

Σκότωσε πέντε ανθρώπους και αυτοκτόνησε – Ποιος ήταν ο δράστης του Πλίμουθ – Εμμονικός με την εμφάνισή του και με το ότι δεν άρεσε στις γυναίκες

«Ένας χοντρός και άσχημος παρθένος». Έτσι περιέγραφε τον εαυτό του ο 23χρονος δράστης του μακελειού στο Πλίμουθ της Βρετανίας που άφησε πίσω του έξι νεκρούς, μεταξύ αυτών και τον δράστη, αλλά και ένα κοριτσάκι 5 ετών. Ο ίδιος Youtuber που φανταζόταν ότι ήταν ο Εξολοθρευτής, μιλούσε συχνά για τη σύνδεσή του με το «incel», ένα κίνημα που συνδέεται με μαζικές δολοφονίες από μισογυνιστές στις ΗΠΑ και τον Καναδά, όπως αποκαλύπτει η MailOnline.

Ο Τζέικ Ντέιβισον ήταν bodybuilder και… εμμονικός με το γεγονός ότι δεν ήταν ελκυστικός προς τις γυναίκες. Δημοσίευε συχνά βίντεο στο κανάλι του στο Youtube, στα οποία εμφανιζόταν ο ίδιος να γυμνάζεται, ενώ πρόσφατα είχε ανεβάσει ένα δεκάλεπτο βίντεο στο οποίο μιλούσε για τη ζωή του που «στηρίζεται στην εναντίωση προς εσάς», για την ανθρωπότητα που βρίσκεται «στα πρόθυρα της εξαφάνισης», αλλά και για το ότι είναι απωθητικός προς το αντίθετο φύλο. Αναδημοσίευε επίσης βίντεο με ακραία βίαιες σκηνές από βιντεοπαιχνίδια.

Στην πιο πρόσφατη μετάδοση που έκανε μέσα από το υπνοδωμάτιό του, ο ίδιος έλεγε: «Ξυπνάς και κοιτάς τον τοίχο και σκέφεσαι ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει, αλλά εγώ είμαι ακόμα στην ίδια θέση, στην ίδια περίοδο της ζωής, ακόμα ένα γαμ…νο κάτι, αυτός ο γαμ…νος παρθένος, χοντρός και άσχημος. Μερικές φορές μου αρέσει να σκέφτομαι, ξέρεις, ότι είμαι ο Εξολοθρευτής ή κάτι τέτοιο. Και παρόλο που, ξέρετε, φτάνει σχεδόν σε μία πλήρη αποτυχία του συστήματος, ο ίδιος προσπαθεί να εκπληρώσει την αποστολή του».

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Πριν από περίπου 15 μέρες, μάλιστα, ο 23χρονος μιλούσε για τη σύνδεσή του με τον κίνημα «incel», το οποίο έχει συνδεθεί με μια σειρά μαζικών περιστατικών πυροβολισμών στις ΗΠΑ. Ο πιο διαβόητος δράστης του εν λόγω κινήματος ήταν ο Έλιοτ Ρότζερ, που σκότωσε έξι άτομα στην Καλιφόρνια τον Μάιο του 2014, πριν αυτοκτονήσει ο ίδιος.

Το «incel» σημαίνει «ακούσια αγάπη» και όσοι συνδέονται με αυτό πιστεύουν ότι το γεγονός ότι δεν είναι ελκυστικοί προς τις γυναίκες, οφείλεται στα γονίδιά τους.

Ο ίδιος στις 28 Ιουλίου, σε άλλο του βίντεο, έλεγε: «Άνθρωποι σαν εμένα, δεν έχουν τίποτα παρά τον εαυτό τους. Έχουν κοινωνικές δυσκολίες, μάλλον έχουν μεγαλώσει σε ένα σκ..ο υπόβαθρο, όπως, όπως… Πώς μπορείς έτσι να έχεις καθοδήγηση και θέληση, ξέρεις, όταν έχεις ηττηθεί ένα εκατομμύριο φορές; Ξυπνάς και είσαι σε φάση “τι στο δια..ο;”, όταν έχει δουλέψει τόσο γαμ…να σκληρά -τόσο γαμ…να σκληρά- και βλέπεις μαλ…ς που δεν έχουν δουλέψει ούτε στο ελάχιστο όσο εσύ».

Προς το παρόν, διεξάγεται περαιτέρω έρευνα από τις αρχές, ενώ θα υπάρξει και έρευνα για το αν η αστυνομία γνώριζε τον δράστη πριν την επίθεση.

Το χρονικό της επίθεσης 

Αρκετοί μάρτυρες ανέφεραν ότι ο μαθητευόμενος χειριστής γερανού 23 ετών, είχε προγραμματίσει την επίθεση.

Λέγεται μάλιστα ότι πυροβόλησε μέλη της δικής του οικογένειας πριν βγει στους δρόμους και ανοίξει πυρ εναντίον αγνώστων. Η μανία του άφησε το κορίτσι, δύο γυναίκες και δύο άνδρες νεκρούς, ενώ τα περισσότερα από τα θύματά του δεν πιστεύεται ότι ήταν γνωστά σε αυτόν. Δύο περιπατητές σκύλων ήταν μεταξύ αυτών που πυροβολήθηκαν.

Διαβάστε περισσότερα στο Πρώτο Θέμα