Βίντεο – φωτογραφίες: Μεγάλο συλλαλητήριο στα Φάρσαλα, έριξαν γάλα και καλαμπόκι στο δρόμο

92

agrotes_farsala_Με «αναμμένες» μηχανές οι αγρότες – Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις

Μεγάλο συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στην πόλη των Φαρσάλων από αγρότες της περιοχής και του μπλόκου Ε65 της Καρδίτσας.

Οι παραγωγοί των Ιωαννίνων θα πραγματοποιήσουν διαμαρτυρία το μεσημέρι έξω από το κτίριο του ΟΠΕΚΕΠΕ. Παράλληλα, μαζί με αγρότες της Θεσπρωτίας θα ανοίξουν τις μπάρες των διοδίων της Εγνατίας Οδού. Στις τέσσερις το απόγευμα και για μια ώρα θα αποκλείσουν τον οδικό άξονα Φλώρινας – Θεσσαλονίκης, στον κόμβο του Φιλώτα.

Αγρότες, κτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι, φορείς αλλά και απλοί πολίτες της επαρχίας συμμετείχαν στη σημερινή κινητοποίηση στα Φάρσαλα, ενώ μίλησαν και εκπρόσωποι των αγροτών.

«Τα αιτήματά μας είναι δίκαια και πρέπει ο πρωθυπουργός να τα υλοποιήσει», δηλώνει ο Πρόεδρος Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας.

Με «αναμμένες» μηχανές οι αγρότες - Συλλαλητήριο σήμερα στα Φάρσαλα
agrotes_farsala___3_
agrotes_farsala___2_

Οι αγρότες παραμένουν με αναμμένες μηχανές των τρακτέρ, εν όψει της συνάντησης της Τρίτης με τον πρωθυπουργό, από την οποία θα κριθεί η περαιτέρω στάση τους. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση αναζητά τρόπους για να δοθεί νωρίτερα η επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο ή μέρος αυτής, στους αγρότες.

Τα αιτήματα των αγροτών

Τα εννέα σημεία αιχμής, που αποτελούν τα βασικά αιτήματα των αγροτών, όπως αυτά προέκυψαν από την πανελλαδική σύσκεψη όλων των μπλόκων της χώρας, που έγινε στη Νίκαια και εστάλησαν στον πρωθυπουργό, αφορούν τη μείωση του κόστους παραγωγής, την μη εφαρμογή και επαναδιαπραγμάτευση της νέας ΚΑΠ, αλλαγή του του κανονισμού του ΕΛΓΑ και αποζημιώσεις στο 100% των ζημιών, τιμές στα προϊόντα που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής αλλά και έργα υποδομής για την αντιπλημμυρική θωράκιση της χώρας.