Βενετία: Καθάρισαν τα κανάλια-Επέστρεψαν μέχρι και δελφίνια

της Μαντώς Μπερδέ

450

Εντυπωσιακές εικόνες αντίκρισαν οι κάτοικοι της Βενετίας, όπου παρά την πανδημία του κορωνοϊού που έχει πλήξει την Ιταλία, καθάρισαν τα νερά, με τη θαλάσσια ζωή να επιστρέφει ξανά.


Ευχάριστα νέα από περιβαλλοντικής απόψεως για τη Βενετία. Παρά τα θύματα του κορωνοϊού που θρηνεί η γειτονική χώρα αλλά και τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που βιώνει λόγω της πανδημίας, το περιβάλλον φαίνεται πως αντιδρά θετικά σε αυτήν την κατάσταση.


Τα κανάλια της Βενετίας αποτελούν πόλο έλξης για εκατοντάδες τουρίστες από όλο τον κόσμο καθημερινά. Αποτέλεσμα αυτού, είναι η μόλυνση στα νερά, η οποία είχε φτάσει σε τέτοιο σημείο που κανείς δεν μπορούσε να παρατηρήσει ψάρια μέσα στο νερό με γυμνό μάτι.


Τώρα λοιπόν, με την απαγόρευση της κυκλοφορίας, όχι μόνο καθάρισαν τα νερά… αλλά εθεάθησαν μέχρι και δελφίνια κοντά στο λιμάνι της Βενετίας.


Οι κάτοικοι της Βενετίας κοινοποιούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές, ενώ πολλοί χρήστες του Twitter αναφέρουν πως η φύση προσαρμόζεται πολύ γρήγορα στην απουσία των ανθρώπων, αλλά και πως «οι άνθρωποι είναι ο πραγματικός ιός».