Βατικανό : Πότε μπορεί να απολύει εργαζόμενους που δεν εμβολιάζονται

340

Βατικανό : Πότε μπορεί να απολύει εργαζόμενους που δεν εμβολιάζονται

Το Βατικανό αποφάσισε ότι θα μπορούν και να απολυθούν «οι εργαζόμενοί του οι οποίοι αρνούνται να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού, χωρίς  να υπάρχει αποδειγμένη αιτία που να αφορά  την κατάσταση της υγείας του».

Σύμφωνα με την σχετική απόφαση του παπικού κρατιδίου, οι «αρνητές» μπορεί να μετακινηθούν σε θέση μειωμένης ευθύνης σε σχέση με  εκείνη που κατέχουν έως τώρα, αλλά, «οι συνέπειες της στάσης τους μπορεί να φτάσουν και μέχρι την διακοπή της σχέσης εργασίας».  Η απόφαση αυτή βασίζεται σε νόμο που  είχε υπογραφεί το 2011 στο Βατικανό.

Παράλληλα, καλούνται όλοι οι εργαζόμενοι και οι κάτοικοί του, να φορούν μάσκες,  να σέβονται τις αποστάσεις ασφαλείας και να μην δημιουργούν συνωστισμό, Σε όποιον δεν σεβαστεί τα μέτρα, θα επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο.

Υπενθυμίζεται ότι το παπικό κράτος αποφάσισε να εμβολιάσει δωρεάν κατοίκους και υπαλλήλους του και ότι ο ίδιος ο πάπας Φραγκίσκος έκανε το εμβόλιο κατά της Covid-19 και παρότρυνε, ουσιαστικά,  τους πιστούς να ακολουθήσουν το παράδειγμά του.

Πηγή: in.gr