Βασιλακόπουλος: ”Δεν έγραψαν οι παίκτες την επιστολή – Θα επιδιώξω συνάντηση”

03.12.2019 | 18:39 Σχολιάστε αυτό το άρθρο
Print This Post

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ αναφέρθηκε στο ζήτημα με τους τρεις διεθνείς του Ολυμπιακού που δήλωσαν ότι δεν θα συμμετάσχουν στο Προολυμπιακό λόγω Πιτίνο.

Την πεποίθησή του πως δεν έχουν γράψει ο Γιώργος Πρίντεζης, ο Κώστας Παπανικολάου και ο Αντώνης Κόνιαρης την επιστολή με την οποία δηλώνουν ότι δεν θα αγωνιστούν στην Εθνική ομάδα λόγω της πρόσληψης του Ρικ Πιτίνο στον Παναθηναϊκό εξέφρασε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι θα προσπαθήσει να συναντηθεί με τους τρεις παίκτες του Ολυμπιακού προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα.

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ πήρε θέση για την επιστολή των διεθνών του Ολυμπιακού μιλώντας στην εφημερίδα «Τα Νέα». «Δεν την έχουν γράψει οι ίδιοι και δεν είναι σωστό σε μια τέτοια υπόθεση να εξυπηρετούνται άλλοι σκοποί και να δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις. Οι αθλητές έχουν και άποψη και προσωπικότητα ώστε να μην παρασύρονται από κανέναν» δήλωσε ο ισχυρός άνδρας του ελληνικού μπάσκετ.

Ο Γ. Βασιλακόπουλος εξήρε το ήθος και των τριών παικτών, σημειώνοντας ότι θα προσπαθήσει να λύσει το θέμα με ψυχραιμία, καθώς τόνισε ότι η «Εθνική βρίσκεται υπεράνω όλων». Είπε χαρακτηριστικά: «Δεν θεωρώ ότι υφίσταται λόγος σοβαρής ανησυχίας. Πιστεύω ότι και τα τρία παιδιά, των οποίων το ήθος είναι αποδεδειγμένα άμεμπτο και άριστο, θα αναθεωρήσουν την άποψή τους και θα δώσουν το “παρών” το καλοκαίρι στην Εθνική ομάδα. Θα επιδιώξω να συναντηθώ μαζί τους και να λύσουμε το πρόβλημα με ψυχραιμία, με τις κατάλληλες κινήσεις και χωρίς φωνές και αντιπαραθέσεις. Η Εθνική πρέπει να βρίσκεται πάντοτε υπεράνω όλων».

Σχετικά με τον Ρικ Πιτίνο και τη σύγκριση με την κατάσταση του 2008 και τον Παναγιώτη Γιαννάκη, ανέφερε: «Συμφωνήσαμε με τον καλύτερο δυνατό προπονητή, ώστε να διεκδικήσουμε με αξιώσεις τον στόχο μας και να προκριθούμε στους Ολυμπιακούς αγώνες. Επειδή λέγονται πολλά γύρω από αυτή την υπόθεση, οφείλω να διευκρινίσω ότι το 2008 ο Παναγιώτης Γιαννάκης δεν έφυγε από την Εθνική επειδή από τον Φεβρουάριο είχε αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού. Έφυγε διότι ολοκληρώθηκε η συνεργασία μας και καταφύγαμε στη λύση του Γιόνας Καζλάουσκας».

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΕΟΚ τόνισε ενόψει και του επερχόμενου ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό για την Euroleague: «Κανείς δεν πρέπει να βάζει λάδι στη φωτιά, πολλώ δε μάλλον από τη στιγμή που υπάρχει μπροστά μας το ντέρμπι της Ευρωλίγκας ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και στον Ολυμπιακό. Ας κατέβουν οι τόνοι ώστε στο επίκεντρο να βρίσκεται μόνο ο αγώνας και τίποτε άλλο».Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.

Το lay-out.gr θέλει να ακούσει την άποψή σας. Μπορείτε να γράφετε τα σχόλιά σας ελεύθερα, όμως θα επιθυμούσαμε να αποφεύγετε τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης, σας παρακαλούμε τα όσα γράφετε να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους.