Βάνδαλοι λεηλάτησαν γεωτρήσεις που παρέχουν νερό στην Ξάνθη

407

Xanthi-gewtriseis

Η επιδρομή διαπιστώθηκε από τους τεχνικούς της ΔΕΥΑΞ και ενημερώθηκαν οι προϊστάμενοι που κάλεσαν την Αστυνομία για αυτοψία

Στο έλεος αγνώστων «κυνηγών» χαλκού και μετάλλων βρέθηκαν οι τέσσερις από τις συνολικά έξι γεωτρήσεις της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ξάνθης στην περιοχή Δροσερό, από τις οποίες υδροδοτείται ένα πολύ μεγάλο μέρος της πόλης της Ξάνθης.

Οι δράστες έκαναν κανονικό… ριφιφί, ανοίγοντας τρύπα στο τοιχίο της περίφραξης, από την οποία εισέβαλαν στις εγκαταστάσεις και κατέστρεψαν τις γεωτρήσεις, ξηλώνοντας τις αντλίες και άλλα μηχανικά εξαρτήματα, καθώς και τους μετασχηματιστές της Δ.Ε.Η. που τις ηλεκτροδοτούν. Η επιδρομή διαπιστώθηκε από τους τεχνικούς της ΔΕΥΑΞ και ενημερώθηκαν οι προϊστάμενοι που κάλεσαν την Αστυνομία για αυτοψία. Στον χώρο ξεκίνησαν εργασίες αποκατάστασης, ώστε να μην σημειωθούν διακοπές νερού στην περιοχή.

Ξήλωνε τις ράγες του Ο.Σ.Ε. στην Πέλλα

Έλεγχο στο όχημα που οδηγούσε ένας άνδρας έκαναν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πέλλας και διαπίστωσαν ότι ήταν φορτωμένο με μεταλλικά μέρη σιδηροδρομικών γραμμών, τα οποία είχε ξηλώσει το Σάββατο από τις ράγες σε μια κοινότητα του Δήμου Σκύδρας. Ο δράστης συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή και φθορά δημόσιας περιουσίας, ενώ το όχημά του κατασχέθηκε.

Πηγή: protothema.gr