Τσιόδρας: Έτσι θα αντιμετωπίσουμε την έξαρση στην Ξάνθη

903

Τόσο ο κύριος καθηγητής όσο και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανέφεραν πως υπάρχει μία σχετική χαλάρωση στη χώρα τις τελευταίες μέρες όσον αφορά την τήρηση των κανόνων υγιεινής.

Για το επιστημονικό σχέδιο σχετικά με την αντιμετώπιση των κρουσμάτων στην Ξάνθη παρουσίασε συνοπτικά σε δηλώσεις του ο Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος μαζί με τον Νίκο Χαρδαλιά βρίσκονται από το πρωί εκεί μετά και την ανακοίνωση των 15 νέων κρουσμάτων και κατ’ επέκταση των νέων μέτρων στην περιοχή.

Τόσο ο κύριος καθηγητής όσο και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανέφεραν πως υπάρχει μία σχετική χαλάρωση στη χώρα τις τελευταίες μέρες όσον αφορά την τήρηση των κανόνων υγιεινής.

Τσόδρας για Ξάνθη: Με αυτούς τους 4 τρόπους θα αντιμετωπίσουμε την έξαρση

«Υπάρχει μία τοπική έξαρση κρουσμάτων στην Ξάνθη η οποία θα αντιμετωπιστεί με επιστημονικό τρόπο. Αφορά κυρίως τα χωριά του Δήμου Μύκης», ανέφερε ο κ. Τσιόδρας επισημαίνοντας πως για να γίνει αυτό πρέπει να:

απομονωθούν τα θετικά κρούσματα
ελέγχουν οι πολίτες από τα συνεργεία του ΕΟΔΥ
περιοριστούν οι επαφές των ανθρώπων
υπάρξει ιδιαίτερη προσοχή στις ευπαθείς ομάδες

«Είμαστε εδώ μαζί σαν ομάδα, ο ΕΟΔΥ θα παραμείνει εδώ μια ειδικό κλιμάκιο, ώστε όσοι επιθυμούν να υποβληθούν σε έλεγχο», πρόσθεσε.

Ο κ. Τσιόδρας μίλησε και για τα φαινόμενα χαλάρωσης που έχουν παρατηρηθεί τις τελευταίες μέρες.

Τόνισε δε πως είναι κρίμα όλα όσα κάναμε σαν χώρα να πάνε χαμένα τώρα.

«Είναι πολύ σημαντικό να περιορίσουμε τον ιό. Υπήρξε μία χαλάρωση και κόπωση για τα μέτρα τις τελευταίες μέρες. Κρίμα να πάνε όλα χαμένα» ανέφερε και πρόσθεσε πως δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο ιός μεταδίδεται πολύ εύκολα, ειδικά αν δεν τηρούμαι τις αποστάσεις.

«Να μην ξεχνάτε η μετάδοση του ιού γίνεται  κυρίως στους κλειστούς χώρους».

Τέλος στην ερώτηση αν υπάρχει περίπτωση να κλείσουν τοπικές επιχειρήσεις στην Ξάνθη, ο κ Τσιόδρας ανέφερε πως δεν υπάρχει τέτοια πιθανότητα.

«Αν φερθούμε σωστά δεν θα υπάρχουν τέτοια μέτρα. Δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα. Τίθεται θέμα μόνο της τήρησης των μέτρων που λάβαμε», πρόσθεσε.