Τραυματίες στη Σαουδική Αραβία από επίθεση drone

του Νικηφόρου Παπαχριστόπουλου

Οι Χούτι της Υεμένης επιτέθηκαν για άλλη μια φορά στο αεροδρόμιο Άμπχα με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πέντε άτομα.

Πρόκειται για την τέταρτη επίθεση που δέχεται το εν λόγω αεροδρόμιο μέσα σε διάστημα λιγότερο ενός μήνα. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια, η επίθεση έλαβε χώρα τα μεσάνυχτα,στις 00:35. Λίγες ώρες αργότερα η κίνηση στο αεροδρόμιο αποκαταστάθηκε.

Αυτή τη φορά, οι Σιίτες αντάρτες που μάχονται τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Υεμένης, η οποία έχει την υποστήριξη του Ριάντ, χρησιμοποίησαν σύμφωνα με τις πρώτες αναλύσεις μη επανδρωμένο σκάφος καμικάζι. Τα λεγόμενα droneαυτοκτονίας (στην ουσία ιπτάμενα εκρηκτικά) αποτελούν ένα φθηνό μέσο προσβολής στατικών στόχων και χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο από αυτονομιστικές και τρομοκρατικές οργανώσεις.

Τον προηγούμενο μήνα είχαν πραγματοποιηθεί τρεις επιθέσεις στο ίδιο αεροδρόμιο, στις 12, στις 14 και τις 23 Ιουνίου με παρόμοια drones και πυραύλους cruise. Ένας νεκρός και 47 νεκροί ήταν ο απολογισμός των επιθέσεων.Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.

Το lay-out.gr θέλει να ακούσει την άποψή σας. Μπορείτε να γράφετε τα σχόλιά σας ελεύθερα, όμως θα επιθυμούσαμε να αποφεύγετε τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης, σας παρακαλούμε τα όσα γράφετε να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους.