Τραγωδία στη Βάρκιζα: Για έξι ώρες ήταν μόνο του το βρέφος που κάηκε ζωντανό

254

Προθεσμία για να ετοιμάσει την απολογία της αναμένεται να ζητήσει σήμερα η 30χρονη γυναίκα η οποία συνελήφθη την Πέμπτη με την κατηγορία για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο που είχε ως αποτέλεσμα το μόλις δεκατριών μηνών βρέφος της να βρει τραγικό θάνατο όταν ξέσπασε φωτιά στο διαμέρισμά της, στη Βάρκιζα.

Η 30χρονη η οποία σύμφωνα με τον δικηγόρο Σπύρο Δημητρίου, βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και παράλληλα αντιμετωπίζει προβλήματα που χρήζουν ψυχιατρικής έρευνας, φαίνεται πως δεν έχει καταλάβει ακόμη το μέγεθος της κακουργηματικής πράξης για την οποία κατηγορείται και για το λόγο αυτό αναμένεται να ζητηθεί από το σύνηγορό της η συνδρομή ειδικού γιατρού ψυχιάτρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Έθνος το βρέφος είχε μείνει μόνο του στο σπίτι για έξι ολόκληρως ώρες στο διαμέρισμα στο οποίο βρήκε τραγικό θάνατο με τις ίδιες πληροφορίες να μιλούν για φωτιά που προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα σε θερμαντικό σώμα.

Μιλώντας αποκλειστικά στο protothema.gr ο δικηγόρος της 30χρονης εξήγησε ότι «είναι ένα έγκλημα που βρίσκεται οριακά μεταξύ δόλου και αμέλειας καθώς η βάση του ποινικού αδικήματος με το οποίο κατηγορείται είναι η έκθεση». Επίσης επισήμανε ότι:

«Συναντήσαμε την κατηγορούμενη, μητέρα του άτυχου παιδιού, οπωσδήποτε και εμείς συγκλονισμένοι από το περιστατικό γιατί αφορά ένα αγγελούδι , ένα μωρό παιδί . Ωστόσο διαπιστώσαμε ότι η ψυχολογική κατάσταση της κοπέλας δεν είναι καθόλου καλή κι αυτό δεν αφορά μόνο την παρούσα φάση αλλά υπάρχει καταγεγραμμένο ιστορικό σοβαρής ψυχικής νόσου και χορήγησης ισχυρής φαρμακευτικής αγωγής στο παρελθόν. Προκειμένου να εξεταστούν οι συνθήκες και το μέγεθος του καταλογισμού της κατηγορούμενης πάνω στην πράξη, οπωσδήποτε θα υποβάλλουμε αίτημα διενέργειας ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης και μέχρι να απολογηθεί θα φροντίσουμε να την εξετάσει ένας ειδικός γιατρός ψυχίατρος προκειμένου την ημέρα της απολογίας να συνεκτιμηθεί και η δική του διάγνωση και κατάθεση ενώπιον της ανακρίτριας για να αποφασιστεί η τύχη της κατηγορούμενης. Επίσης να επισημάνουμε ότι είναι ένα έγκλημα που βρίσκεται οριακά μεταξύ δόλου και αμέλειας καθώς η βάση του ποινικού αδικήματος με το οποίο κατηγορείται είναι η έκθεση . Δεν είναι αυτό που λέμε δόλος α΄ βαθμού, είναι ότι εξέθεσε ένα παιδί σε κίνδυνο με αποτέλεσμα να επέλθει ο θάνατος από την έκθεση αυτή. Θέλουμε να εξετάσουμε η έκθεση αυτή κατά πόσον έγινε με αποδοχή της κατηγορούμενης για το αποτέλεσμα το οποίο επήλθε ή με άγνοιά της» λέει αποκλειστικά στο protothema.gr ο δικηγόρος της 30χρονης γυναίκας.

Η κατάθεση της 30χρονης κοπέλας

Η γυναίκα σε βάρος της οποίας ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη σοκάρει με όσα λέει στην κατάθεσή της, αφού περιγράφει όσα συνέβησαν και οδήγησαν στο θάνατο του παιδιού της χωρίς να συνειδητοποιεί τη βαρύτητα των λεγόμενών της .

Προσπαθώντας να εξηγήσει τι ήταν αυτό που προκάλεσε τη φωτιά που έκαψε το 13 μηνών κοριτσάκι η 30χρονη το μόνο που βρήκε να πει ήταν «ξέχασα να το δέσω…».  «Το τάιζα το πρωί και μετά το έδενα στο καρεκλάκι του για να είναι ασφαλές . Μετά έβγαινα και πήγαινα για καφέ με τις παρέες μου. Το μεσημέρι, επέστρεφα στο σπίτι , το τάιζα και μετά το έδενα πάλι και έφευγα. Κατάλαβα ότι είχε πιάσει φωτιά το σπίτι γιατί όταν πήγα να μπω είχε καπνό. Φοβήθηκα από τον καπνό και δεν μπήκα».

Έτσι, οι πυροσβέστες εκτιμούν ότι είτε το μωρό έπεσε πάνω στη θερμάστρα που ήταν αναμμένη και κάηκε ζωντανό είτε πήρε φωτιά η κουβερτούλα του.

Πηγή: Πρωτο Θεμα