Τουρισμός: Ανάκαμψη από την άνοιξη του 2022 βλέπουν οι Έλληνες ξενοδόχοι

200

tourismos-2022

Οι 5 παράγοντες που οδήγησαν στην καλύτερη σεζόν το 2021 και η δύσκολη περίοδος για ξενοδοχεία συνεχούς λειτουργίας και ορεινούς προορισμούς έως το Μάρτιο του 2022
Επιστροφή στην κανονικότητα για τον τουρισμό από την άνοιξη του 2022 βλέπουν οι Ελληνες ξενοδόχοι, με το χειμώνα να προδιαγράφεται δύσκολο το επόμενο διάστημα έως το Μάρτιο του 22 ειδικά για τα ξενοδοχεία συνεχούς λειτουργίας, είτε των πόλεων, είτε του ορεινού όγκου.

Κι αν η θερινή σεζόν του 2021 έχει πάει πολύ καλύτερα του αναμενομένου, η τουριστική επανεκκίνηση «έχει πολλές ιδιομορφίες και δεν είναι στις ίδιες ταχύτητες οι καλοκαιρινές διακοπές με το city break, με τα εταιρικά ταξίδια, με το συνεδριακό τουρισμό και τις εκθέσεις που δέχονται τον ισχυρότατο πλέον ανταγωνισμό των ψηφιακών διοργανώσεων, όπως βεβαίως και με τις εξορμήσεις στον ορεινό και ημιορεινό όγκο όλης της ηπειρωτικής χώρας».

Αυτό επισημαίνει ο κ. Γρηγόρης Τάσιος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), η οποία πραγματοποίησε τη γενική της συνέλευση, κάνοντας και τον απολογισμό του κλάδου εν μέσω πανδημίας.

Πηγή: protothema.gr