Η Τουρκία πλήρωσε την πρώτη δόση για τους πυραύλους

erdo-thumb-large--2-thumb-large

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους επιστρέφοντας από το Καζακστάν ότι την πληρωμή της πρώτης δόσης για την αγορά του αντιπυραυλικού συστήματος S-400 από τη Ρωσία.

Επίσης ο Τούρκος πρόεδρος πρόσθεσε ότι «Οι φίλοι μας έχουν ήδη υπογράψει για τους S-400. Έχει πληρωθεί ήδη και μια δόση. Τόσο ο κ. Πούτιν όσο και εγώ είμαστε αποφασισμένοι για το θέμα». Επίσης η δήλωση του Ερντογάν  ήρθε σε απάντηση δημοσιευμάτων προηγουμένων ημερών τα οποία υπονοούσαν ότι η Τουρκία θα υπαναχωρήσει από τη συμφωνία με τη Ρωσία καθώς το συγκεκριμένο αντιπυραυλικό σύστημα δεν είναι συμβατό με τα ραντάρ του ΝΑΤΟ. Ο Τούρκος πρόεδρος ωστόσο είπε ότι καμία άλλη χώρα δεν έχει το δικαίωμα να μιλά για την εξουσία και τις ανεξάρτητες αποφάσεις της Άγκυρας για αναβάθμιση της άμυνας της. Τέλος ο Τούρκος πρόεδρος είπε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους ότι «Εμείς θα πάρουμε αυτές τις αποφάσεις που αφορούν την ανεξαρτησία μας. Είμαστε υπεύθυνοι για τη λήψη μέτρων άμυνας για την υπεράσπιση της πατρίδας».

 

 

 

 

 Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.

Το lay-out.gr θέλει να ακούσει την άποψή σας. Μπορείτε να γράφετε τα σχόλιά σας ελεύθερα, όμως θα επιθυμούσαμε να αποφεύγετε τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης, σας παρακαλούμε τα όσα γράφετε να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους.