Τόμας Τζέφερσον Μπερντ: Νεκρός ο Αμερικανός ηθοποιός από πυροβολισμούς στην πλάτη

189
thomas-jefferson-byrd

Ο Τόμας Τζέφερσον Μπερντ, γνωστός από τους ρόλους του σε ταινίες του Σπάικ Λι, έπεσε νεκρός από πυροβολισμούς στην Ατλάντα.

Οι αστυνομικοί που ανταποκρίθηκαν στην κλήση που έγινε, βρήκαν τον 70χρονο ηθοποιό χωρίς τις αισθήσεις του. Είχε πολλαπλά τραύματα από πυροβολισμούς στην πλάτη του, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Ο θάνατός του διαπιστώθηκε στο σημείο που εντοπίστηκε. Αστυνομικοί του τμήματος ανθρωποκτονιών κάνουν έρευνα για να εξακριβωθούν οι συνθήκες θανάτου του ηθοποιού, ενώ οι αρχές δεν έδωσαν άλλες πληροφορίες για την υπόθεση.

Ο Σπάικ Λι, σε ανάρτησή του στο Instagram, εξέφρασε τη λύπη του για «την τραγική δολοφονία του αγαπημένου αδελφού μας Τόμας Τζέφερσον Μπερντ». Ο σκηνοθέτης δημοσίευσε μια φωτογραφία από την ταινία «Clockers», στην οποία είχε παίξει ο ηθοποιός, ενώ στη συνέχεια έκανε αρκετές αναρτήσεις, με τις αγαπημένες του σκηνές ταινιών του με τον Μπερντ.


Τον δικό της αποχαιρετισμό έστειλε στον ηθοποιό και η Βαϊόλα Ντέιβις«Λάτρευα να δουλεύω μαζί σου. Τι καλός ηθοποιός που ήσουν. Λυπάμαι τόσο που η ζωή σου τελείωσε με αυτό τον τρόπο. Προσεύχομαι για την οικογένειά σου», έγραψε μεταξύ άλλων στο Twitter η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός.