Το VW Golf GTI TCR δοκιμάζεται στην «πράσινη κόλαση»

του Χρήστου Πρεβεζιάνου

84

Χωρίς καμουφλάζ εντοπίστηκε στη γνωστή Γερμανική πίστα κατά την διάρκεια δοκιμών, η ισχυρότερη προσθιοκίνητη έκδοση του Golf της όγδοης γενιάς.

Είναι γνωστό πως η Volkswagen μετά τις παρουσιάσεις των Golf GTI, Golf GTD και Golf GTE, ετοιμάζει μια ακόμα έκδοση την οποία θα την τοποθετήσει ανάμεσα στο Golf GTI και στο Golf R. Αυτό θα είναι το σκληροπυρηνικό Golf GTI TCR, το οποίο «πιάστηκε» χωρίς κανένα ίχνος καμουφλάζ να κάνει δοκιμές εξέλιξης στην πίστα του Nurburgring.

Οι αισθητικές διαφορές του από το «απλό» GTI εντοπίζονται στο επανασχεδιασμένο εμπρός προφυλακτήρα με μεγαλύτερη εισαγωγή αέρα, στη νέα σχεδίαση των τροχών, στη μεγάλη αεροτομή οροφής και στο διαφορετικό πίσω διαχύτη.

Το Golf GTI TCR θα τροφοδοτείτε από τον 4κύλινδρο turbo 2.0 λίτρο κινητήρα του «απλού» GTI, ο οποίος θα αποδίδει 300 άλογα αντί για 245, μετατρέποντας το στην ισχυρότερη προσθιοκίνητη έκδοση του Golf της όγδοης γενιάς. Η κίνηση μεταφέρεται στον εμπρός άξονα, μέσω του αυτόματου κιβωτίου DSG 7 σχέσεων, ενώ υπάρχει πιθανότητα να διατίθεται και με ένα 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο.

Η επίσημη παρουσίαση του αναμένεται μέσα στους επόμενους μήνες, όπως επίσης θα συμβεί και με το επερχόμενο τετρακίνητο Golf R (333 ίππων) που αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στο 2020.