Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα της βασίλισσας Ελισάβετ: «Οι καλύτερες μέρες θα ξανάρθουν»

326

elizabeth

Η «αειθαλής» μονάρχης έστειλε ένα πρωτοχρονιάτικο μήνυμα ελπίδας μέσω Twitter στον βρετανικό λαό – Οι τέσσερις φωτογραφίες του 2020 που επέλεξε να συνοδεύσουν το μήνυμα της Πρωτοχρονιάς

Με ένα θετικό πρωτοχρονιάτικο μήνυμα ελπίδας, που ανάρτησε σήμερα το απόγευμα στο Twitter, η 94χρονη βασίλισσα Ελισάβετ προσπάθησε να αναπτερώσει το ηθικό των συμπατριωτών της σε μια χρονική στιγμή που τα κρούσματα του κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο ξεπερνούν τις 55.000 ημερησίως.

«Θα πρέπει να παρηγορηθούμε, πως αν και μπορεί να έχουμε ακόμα περισσότερα να υπομείνουμε, οι καλύτερες μέρες θα ξανάρθουν. Θα είμαστε ξανά με τους φίλους μας, θα είμαστε ξανά με τις οικογένειές μας, θα ξανασυναντηθούμε», έγραψε η μακροβιότερη μονάρχης στον κόσμο στο Twitter. Η τελευταία φράση We’ll meet again (θα ξανασυναντηθούμε) είναι ο τίτλος της μπαλάντας, που το 1939 τραγούδησε η Βρετανίδα Βέρα Λιν για να εμψυχώσει τους στρατιώτες που μάχονταν στο πεδίο του πολέμου αλλά και για να παρηγορήσει τις οικογένειες τους, που είχαν μείνει πίσω. Η Λιν απεβίωσε τον Ιούνιο σε ηλικία 103 ετών.

Την ίδια φράση χρησιμοποίησε η «αειθαλής» μονάρχης τον περασμένο Απρίλιο, όταν η βασίλισσα απηύθυνε διάγγελμα για να εμψυχώσει τον βρετανικό λαό, που βρισκόταν εν μέσω πανδημίας, όπως και τώρα. Στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα η μονάρχης εύχεται επίσης στον βρετανικό λαό «Ευτυχισμένο και υγιές Νέο Έτος». Το tweet της βασίλισσας

Δείτε ΕΔΩ την σχετική ανάρτηση

Η πρώτη φωτογραφία είναι από την 73η επέτειο γάμου της Ελισάβετ με τον πρίγκιπα Φίλιππο. Στην φωτογραφία το ζευγάρι κοιτάζει τις ζωγραφιές που του έστειλαν επ’ ευκαιρία της επετείου τα τρία παιδιά του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον. Η δεύτερη φωτογραφία είναι από τον περασμένο Ιούλιο, όταν η βασίλισσα έχρισε ιππότη τον 99χρονο βετεράνο Τομ Μουρ, ο οποίος εν μέσω πανδημίας συγκέντρωσε 33 εκατ. λίρες για την καταπολέμηση του κορωνοϊού. Άλλη φωτογραφία απεικονίζει τη βασίλισσα στο διάγγελμα του Απριλίου ενώ στην τελευταία είναι ο Πύργος στο Κάστρο του Ουίνδσορ φωτισμένος με μπλε φως ως ένδειξη ευγνωμοσύνης στους εργαζόμενους στην πρώτη γραμμή του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS).

Πηγή: protothema.gr