Το πρώτο vegan «αυγό» ήρθε στον πλανήτη

358

ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΠΟΧΗΣ: ΝΑ ΤΡΩΩ ΚΡΕΑΣ Ή ΟΧΙ; ΤΑ ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ  VEGAN - Nutripass

Τα vegan φαγητά έχουν κάνει δυναμικά την είσοδο τους στο πλανήτη το τελευταίο διάστημα. Στο πλαίσιο αυτό και μετά τις  πληθώρες «πράσινες» εναλλακτικές τεχνητού, αναίμακτου κρέατος και τα φυτικά γάλατα για όσους ακολουθούν χορτοφαγική διατροφή, η OsomeFood επιχειρεί τώρα να λανσάρει και ένα φυτικό «αυγό» που έρχεται στο ψυγείο ήδη βρασμένο.

Το vegan OsomeEgg παράγεται με 90% λιγότερους χερσαίους πόρους και νερό, σε σχέση με αυτούς που απαιτούνται για δημιουργηθεί «από το μηδέν» ένα αυγό κότας και να καταλήξει βρασμένο στο τραπέζι των καταναλωτών.

Πέρα από το ελαφρύτερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, οι δημιουργοί του υποστηρίζουν ότι το vegan αυγό δεν περιέχει ορμόνες ή γλουτένη ούτε επιβαρύνει τα επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα. Αντίθετα περιέχει βιταμίνες και μέταλλα, καθώς και συστατικά που ενισχύουν το κολλαγόνο όπως το CoQ10 και το σελήνιο.

Τι γεύση έχει; 

Το αυγό αποτελείται μεταξύ άλλων από χυμό καρότου ψυχρής επεξεργασίας, ενεργοποιημένο γάλα αμυγδάλου, άμυλο πατάτας, ελαιόλαδο, μαγιά, λευκούς σπόρους chia, κουρκουμά, φύκια wakame, kombu και μαύρο αλάτι. Η μείξη των υλικών δημιουργεί την γεύση και την υφή βραστού αυγού στην γλώσσα και η τετράδα κοστίζει 11,15 δολάρια για όσους σκέφτονται να αφήσουν πίσω τους τα τσόφλια.

 

 

Πηγή: lifo.gr