Το μεγαλύτερο αεροδρόμιο-μινιατούρα στον κόσμο!

317

 

Ένα ακριβές αντίγραφο του αεροδρομίου Knuffingen του Αμβούργου, έκτασης 6 τετρ.χλμ. υπό κλίμακα 1:87, με κινούμενα αεροπλάνα και οχήματα κατασκεύασαν οι δίδυμοι αδελφοί Frederik και Gerrit Braun και το επιτελείο τους, δαπανώντας περίπου 3,5 εκατομμύρια ευρώ.

Χρειάστηκαν περισσότερο από 6 χρόνια και 150.000 ώρες εργασίας, προκειμένου να εκθέσουν στο κοινό το μεγαλύτερο αεροδρόμιο-μινιατούρα στον κόσμο – πού αλλού, στο ίδιο το Αμβούργο.

Η εντυπωσιακή μικρογραφία του αεροδρομίου, που αποτελεί έναν μικρόκοσμο σε διαρκή κίνηση, κοσμεί τον μόνιμο μοντελιστικό εκθεσιακό χώρο Miniatur Wunderland. Όπως ήταν αναμενόμενο, έχει αφήσει άφωνους τους λάτρεις του είδους με την απίστευτη λεπτομέρεια του.

Η μινιατούρα καταλαμβάνει μια περιοχή 150 τ.μ, μέσα στην οποία 40 διαφορετικά αεροπλάνα απογειώνονται και προσγειώνονται μέχρι και 360 φορές καθημερινά, πλαισιωμένα από 500 οχήματα διάφορων τύπων (βοηθητικά, μεταφορών, πυροσβεστικά κ.ά) και 50 τραίνα.

Τον δικό τους ρόλο παίζουν επίσης 15.000 φιγούρες, που γεμίζουν το ντεκόρ 300 κτιρίων και 10.000 δέντρων. Ο συντονισμός της κίνησης και των 40.000 φώτων γίνεται από αίθουσα ελέγχου, μέσω δεκάδων οθονών και ηλεκτρονικών υπολογιστών.