Το MEGA στα νησιά του Αιγαίου – Η αγωνία των κατοίκων για την επόμενη μέρα

384

Αδιαμφισβήτητα όλα τα νησιά και όλες οι περιοχές έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό, ακόμη και η Μύκονος ένα από τα πιο προβεβλημένα νησιά της Ελλάδος, αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες.

Στη Μύκονο, που υπό άλλες συνθήκες θα έσφυζε τέτοια εποχή από επισκέπτες, οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων βρίσκονται σε απόγνωση, μη γνωρίζοντας πότε, πώς και με ποιους όρους θα λειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους.

Η Μύκονος είναι ίσως ο πιο προβεβλημένος προορισμός στην Ελλάδα τον οποίο κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες από το εξωτερικό αλλά και το εσωτερικό επιλέγουν να κάνουν τις διακοπές τους έχει χτυπηθεί από τον κορωνοϊό.

Επιχειρηματίες βρίσκονται εν αναμονή των αποφάσεων της κυβέρνησης προκειμένου να μπορέσουν να λειτουργήσουν ξανά τις επιχειρήσεις τους…Λιγοστές οι ανοιχτές επιχειρήσεις στο νησί.

Η Νίκη διαθέτει κατάστημα ρούχων στα Ματογιάννια εδώ και 32 χρόνια. Σήμερα άνοιξε μετά από καιρό το κατάστημα της είναι η πρώτη φορά που βλέπει άδειο το νησί ωστόσο είναι αισιόδοξη

Λίγο πιο κάτω ο Μίμης γνωστός στο νησί για τα σάντουιτς που φτιάχνει, όπως λέει δεν ξέρει πως και αν θα έρθουν τουρίστες φέτος.

Στον Ορνό σε ένα από τα πιο γνωστά παραλιακά μέρη της Μυκόνου, σε καμία περίπτωση δε θυμίζει η εικόνα τον περσινό Μάιο με τους χιλιάδες τουρίστες.

Πασίγνωστα εστιατόρια ταβέρνες και ξενοδοχεία έχουν βάλει λουκέτα με τους επιχειρηματίες να βρίσκονται σε αναμμένα κάρβουνα.

Ο κύριος Λευτέρης διαθέτει στον Ορνό ξενοδοχείο και γνωστό εστιατόριο.Με τη Μύκονο να είναι ένα νησί που ζει από τον τουρισμό το πλήγμα είναι τεράστιο.