Το lay-out.gr συμμετέχει στην 24ωρη απεργία των δημοσιογραφικών Ενώσεων

337


Στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στα ΜΜΕ που έχουν εξαγγείλλει οι Ενώσεις στο χώρο του Τύπου συμμετέχει το lay-out.gr

Από τις 05:00 π.μ. της Τετάρτης 9 Νοεμβρίου έως τις 05:00 π.μ. της Πέμπτης 10 Νοεμβρίου δεν θα δημοσιεύονται ειδήσεις, πέραν εκείνων που σχετίζονται με τα γεγονότα που θα λάβουν χώρα στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Όπως αναφέρει η κοινή ανακοίνωση των Ενώσεων, «τα Διοικητικά Συμβούλια των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ αποφάσισαν την πραγματοποίηση 24ωρης Απεργίας την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022, αντιδρώντας στις δυσμενείς συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί μετά την υγειονομική αλλά και την ενεργειακή κρίση και τις συνεχιζόμενες κυβερνητικές πρακτικές που, όχι μόνο περιορίζουν και φαλκιδεύουν τις κατακτήσεις των εργαζομένων, αλλά καταργούν και θεμελιώδη συνταγματικά μας δικαιώματα».

«Το τελευταίο διάστημα όχι μόνο οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, αλλά το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, βιώνουμε μια σειρά αλλεπάλληλων αυξήσεων στο κόστος στέγασης, ενέργειας, καυσίμων, τροφίμων, ειδών πρώτης ανάγκης κλπ. Αυξήσεις που έχουν πάρει εκρηκτικές διαστάσεις με τον πληθωρισμό να έχει ξεπεράσει το 12%, δημιουργώντας μία ασφυκτική κατάσταση, που έρχεται να προστεθεί στη υγειονομική κρίση της πανδημίας και την δεκαετή κρίση των Μνημονίων» συμπληρώνει, καταλήγοντας ότι «τώρα περισσότερο από κάθε άλλη στιγμή είναι απαραίτητη η αύξηση του κατώτατου μισθού και η επαναφορά του συλλογικού εργασιακού δικαίου με καθολική ισχύ των συλλογικών συμβάσεων εργασίας όχι μόνο στον κλάδο των ΜΜΕ αλλά και σε όλους τους κλάδους της οικονομίας».