Το ΗΒΟ ανακοίνωσε το prequel του Game of Thrones

Αυτοί θα είναι οι πιθανοί χαρακτήρες

Είναι ίσως η είδηση που ενθουσιάσει όλους τους φανς, καθώς το HBO έδωσε επίσημη διαταγή για να δημιουργηθεί και να δρομολογηθεί το γύρισμα για το prequel του Game of Thrones.

Το HBO ανακοίνωσε επίσημα πως έδωσε το πράσινο φως για πρόγραμμα-πιλότο του prequel της θρυλικής σειράς! «Τέρμα οι ανησυχίες», διαβεβαιώνει το Entertainment Weekly.

Το prequel θα μας πάει στην «Εποχή των Ηρώων» του κόσμου της μυθοπλασίας, 10.000 χρόνια πριν συναντήσουμε τους Σταρκ στο «Game of Thrones». Η HBO ανακοίνωσε πως η σειρά θα καλύπτει «την κάθοδο του κόσμου από τη χρυσή Εποχή των Ηρώων στην πιο σκοτεινή περίοδό του. Και μόνον ένα είναι βέβαιο: από τα φρικιαστικά μυστικά της ιστορίας του Γουέστερος έως τις πραγματικές απαρχές των white walkers, τα μυστήρια της Ανατολής, τους Σταρκ των θρύλων… δεν είναι η ιστορία που νομίζουμε ότι ξέρουμε».

Απ’ όσα γνωρίζουμε ήδη, στο Westeros κατοικούσαν μαγικά πλάσματα όπως τα Παιδιά του Δάσους, γίγαντες και, στην πορεία, από τους πρώτους ανθρώπους. Η Εποχή των Ηρώων ξεκίνησε όταν μετά από μεγάλους πολέμους, οι πρώτοι άνθρωποι υπέγραψαν σύμφωνο ειρήνης με τα Παιδιά του Δάσους. Αυτό κράτησε μέχρι που η φυλή των Andals εισέβαλαν στο Westeros και ξεκίνησαν πόλεμο με όλους. Επίσης, και σύμφωνα με το portal The Wrap, τότε ήταν που ξεκίνησε η γενιά των Starks και των Lannisters.

Μερικά από τα πρόσωπα-κλειδιά αυτής της εποχής, που είναι πολύ πιθανό να δούμε στη νέα σειρά, είναι τα εξής:

 Μπράντον ο Τέκτονας: Ο Μπράντον Σταρκ, γνωστός ο Μπράντον ο Τέκτονας επειδή έκτισε, με τη βοήθεια γιγάντων, το περίφημο Τείχος που προστάτευε το Γουέστερος από τους Λευκούς Οδοιπόρους. Έκτισε επίσης το Γουίντερφελ, αλλά και το Στορμς Εντ. Είναι ο ιδρυτής του οίκου των Σταρκ και ο πρώτος Βασιλιάς του Βορρά.

 Λαν ο Εύστροφος: Ο ιδρυτής του οίκου των Λάνιστερ ήταν ένας πανέξυπνος απατεώνας που ξεγέλασε τον οίκο των Κάστερλι και τους πήρε το Κάστερλι Ροκ, μαζί με όλο το χρυσάφι που βρίσκεται στα έγκατα του βραχώδη λόφου πάνω στο οποίο είναι σκαλισμένο το κάστρο. Οι τροβαδούροι αναφέρουν συχνά τον Λαν και το πόσο πανούργος ήταν, καθώς και το πόσο καλός στο να κερδίζει χρήματα.

 Ντούρραν ο Βασιλιάς της Καταιγίδας: Σύμφωνα με το θρύλο ο Ντούρραν ήταν ο πρώτος Βασιλιάς της Καταιγίδας, που έκτισε το Στορμς Εντ με τη βοήθεια του Μπράντον του Τέκτονα και κέρδισε την αγάπη της Ελενέι, της κόρης του θεού της θάλασσας και της θεάς των ανέμων. Λέγεται ότι κυβέρνησε 1.000 χρόνια. Ίδρυσε τον οίκο των Ντούρεντον, που πολλές χιλάδες χρόνια αργότερα συγχωνεύτηκε με εκείνον των Μπαράθιον.

 Ο Βασιλιάς της Νύχτας: Ο αρχηγός των Λευκών Οδοιπόρων που τόσο ταλαιπωρεί τους ήρωες του «Game of Thrones» είναι πολύ πιθανό να εμφανιστεί στη νέα σειρά, αν αυτή περιλαμβάνει τα γεγονότα της Μεγάλης Νύχτας. Γνωρίζουμε ότι ήταν ένας από τους Πρώτους Ανθρώπους, που αιχμαλωτίστηκε από τα Παιδιά του Δάσους, τα οποία κάρφωσαν ένα μαχαίρι από Δρακόγυαλο στην καρδιά του και τον έκαναν τον πρώτο Λευκό Οδοιπόρο. Σκηνή την οποία έχουμε δει στην έκτη σεζόν της σειράς, μέσα από όραμα του Μπραν.

 Ο Βασιλιάς της Νύχτας Β’: Στα βιβλία του Μάρτιν, ο Βασιλιάς της Νύχτας είναι άλλος. Πρόκειται για έναν από τους πρώτους διοικητές της Νυχτερινής Φρουράς, που ερωτεύτηκε μια γυναίκα «με δέρμα λευκό σαν το φεγγάρι και μάτια σαν μπλε αστέρια» (ακριβώς, μία Λευκή Οδοιπόρο). Την έφερε πίσω στο Νυχτερινό Οχυρό και κυβέρνησε σαν βασιλιάς για 13 χρόνια, μια πολύ σκοτεινή περίοδος. Τελικά εκθρονίστηκε και η τάξη αποκαταστάθηκε. Πάντως, επειδή η σειρά «Game of Thrones» επέλεξε να δώσει το όνομα σε άλλο χαρακτήρα, το ίδιο μάλλον θα συνεχιστεί και στο spin-off.

 Ο Γκρίζος Βασιλιάς: Ο θρυλικός μονάρχης των Σιδερένιων Νησιών λέγεται ότι κυβέρνησε για 1.007 χρόνια. Έσφαξε τον δράκο Νάγκα, ο Πνιγμένος Θεός έκανε τα κόκκαλά του πέτρα, και έτσι φτιάχτηκε το κάστρο του. Παντρεύτηκε μια γοργόνα και τα παιδιά τους μπορούν να ζουν μέσα και έξω από το νερό. Από εκείνον κατάγονται οι Γκρέιτζοϊ που γνωρίσαμε στο «Game of Thrones».

 Τα Παιδιά του Δάσους: Εννοείται πως θα δούμε πολλά Παιδιά του Δάσους, όπως και Γίγαντες και άλλα φανταστικά πλάσματα, καθώς βρισκόμαστε σε μια περίοδο που για τα στάνταρ του «Game of Thrones» θεωρείται σχεδόν… μυθολογία. Στη σειρά γνωρίσαμε μια ομάδα τέτοιων πλασμάτων που έσωσαν τον Μπραν από τους Λευκούς Οδοιπόρους και τον έφεραν στη σπηλιά της Κουρούνας με τα Τρία Μάτια. Στην Εποχή των Ηρώων κάθε άλλο παρά είδος προς εξαφάνιση είναιΔεν επιτρέπονται τα σχόλια.

Το lay-out.gr θέλει να ακούσει την άποψή σας. Μπορείτε να γράφετε τα σχόλιά σας ελεύθερα, όμως θα επιθυμούσαμε να αποφεύγετε τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης, σας παρακαλούμε τα όσα γράφετε να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους.