Το Hilton σχεδιάζει να στείλει μπισκότα στο διάστημα

Του Ταξιάρχη Ν.

Προσπάθειες να δημιουργήσει τον πρώτο μπισκότο στο διάστημα κάνει το Hilton.

Αποκαλυπτικά είναι τα σχέδια που ετοιμάζει το Hilton για την αποστολή ζύμης μπισκότων στο ISS. Είναι μια απόλαυση που πολλοί από εμάς απολαμβάνουμε να υποκύπτεις, και τώρα φαίνεται ότι ακόμα και οι αστροναύτες στον διεθνή διαστημικό σταθμό (ISS) θα μπορούν να απολαύσουν ένα νόστιμο ζεστό μπισκότο.Το ξενοδοχείο έχει αποκαλύψει σχέδια για την αποστολή ζύμης μπισκότων στο ISS, μαζί με ένα πρωτότυπο φούρνο, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει το πρώτο μπισκότο στο διάστημα.

Ο Σον Μακατίρ, παγκόσμιος επικεφαλής του Hilton, είπε: «το Hilton είναι από καιρό καινοτόμος της βιομηχανίας, και καθώς γιορτάζουμε το 100 ο έτος μας, είμαστε ενθουσιασμένοι που θα στείλουμε τη φιλοξενία μας σε τροχιά. Η απλή χειρονομία μιας ζεστής καλωσορίσματος μπισκότων είναι η αγαπημένη των επισκεπτών σε όλο τον κόσμο, και τώρα μοιραζόμαστε αυτή τη στιγμή της φιλοξενίας ως μέρος αυτού του πειράματος στο διεθνή διαστημικό σταθμό».

Το Hilton συνεργάζεται με την κουζίνα Zero G για να δημιουργήσει την έννοια του διαστημικού φούρνου, η οποία θα επιτρέψει στους αστροναύτες να μαγειρέψουν τα ίδια μπισκότα. Ο Ίαν Φίτενμπαουμ, συν-ιδρυτής της κουζίνας Zero Go, είπε: «το άνοιγμα των συνόρων του διαστήματος σημαίνει ότι το κάνει να βασίζεται στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων, και τι θα μπορούσε να είναι πιο δυνατό από ένα φρεσκοψημένο μπισκότο; Είναι η ιδανική απόλαυση για να φέρετε ένα θερμό καλωσόρισμα στο χώρο».

Ωστόσο, ενώ το έργο μπορεί να ακούγεται σαν ένα κομμάτι της διασκέδασης, ψήσιμο μπισκότα στο διάστημα δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται στην πράξη. Για την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος, ο διαστημικός φούρνος έχει σχεδιαστεί με θερμαντικά στοιχεία γύρω από ολόκληρο το εσωτερικό που διανέμει ομοιόμορφα τη θερμότητα, επιτρέποντας στον φούρνο να φτάσει σε θερμοκρασίες μαγειρέματος ενώ χρησιμοποιεί λιγότερη ενέργεια. Ευτυχώς για τους αστροναύτες στην ISS, δεν υπάρχει πολύς καιρός για να δείτε τη ζύμη μπισκότων και το φούρνο που εκτοξεύτηκε. Το Hilton έχει θέσει ως φιλόδοξο στόχο την αποστολή NG-12, η οποία έχει προγραμματιστεί για το φθινόπωρο του 2019.Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.

Το lay-out.gr θέλει να ακούσει την άποψή σας. Μπορείτε να γράφετε τα σχόλιά σας ελεύθερα, όμως θα επιθυμούσαμε να αποφεύγετε τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης, σας παρακαλούμε τα όσα γράφετε να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους.